Simon van den Broeke reist wekelijks vanuit Breda voor Seroos 4

0
315
GVDB2567- VJWALNJ2023[1914]

Doordeweeks is Simon van den Broeke (30) in zijn woonplaats Breda als consultant actief in het projectmanagement. Maar zaterdag is ‘voetbaldag’, niet in Breda maar in zijn geboorteplaats Serooskerke waar hij naast een rol als  speler bij het vierde elftal óók de regeltaken voor zijn rekening neemt.

“Ik ben er in 2015 mee gestart en doe het sinds vorig jaar samen met Robbert-Jan Buijze. Die samenwerking gaat perfect en het is gewoon ook leuk om te doen. Bovendien zijn vrijwilligerstaken meestal niet de dingen waarvoor ze drie rijen dik voor klaarstaan haha. Maar Robert-Jan en ik doen dat al een aantal jaren en bevalt wel hoor. En zoveel stelt het ook niet persé voor he, we zorgen dat we elke zaterdag met voldoende mensen bij de wedstrijden zijn en maken de opstelling. Ook hebben we overleg met de andere leiders van de lagere elftallen en dat loopt prima binnen de club.”

Het feit dat er bij Serooskerke bij de senioren nog altijd zes elftallen in competitie zijn dat zegt volgens Van den Broeke veel over de sfeer bij de club. Zelf keert hij immers ook wekelijks terug vanuit Breda naar Walcheren om met ‘zijn cluppie’ het voetbalveld op te stappen. “Vanaf de stap naar de senioren ben ik in het derde en nu vierde elftal gaan voetballen. Ik ging studeren en trainen zat er daardoor niet meer in. Toch wilde ik wel blijven voetballen hier bij de club en daarom viel de keuze op een lager team. Een bewuste keuze en voor mij een perfecte ook. Ik speel hier al vanaf mijn vijfde en doe dat tot de dag van vandaag nog altijd met enorm veel plezier.”

De eerste drie seniorenteams spelen met een prestatieve insteek. Van vier tot zes draait het vooral om het bezig zijn en het recreatieve. “Toch komen er ook geregeld jongens uit het derde naar ons of andersom als de nood ertoe is. En dat gaat altijd goed, want hoewel we niet trainen doen we er bij het vierde ook wel alles aan elke wedstrijd om een zo leuk mogelijk resultaat te boeken uiteraard.”

Dat ze bij Serooskerke zes teams bij de senioren actief hebben is in de ogen van de ‘regelneef’ van Seroos4 dan ook enorm knap. “Voor een dorpsclub zeer zeker! Het zegt ook veel over hoe de club leeft in het dorp en het belang van een voetbalvereniging. Want naast het sportieve aspect zijn er ook veel activiteiten zoals darttoernooien en sjoelevenementen, die ook mensen van buiten de club naar Sportpark Noordhout doen komen. Dat is gaaf en laat zien dat het hier meer is dan voetbal. Juist dat is voor mijn één van de redenen dat ik met plezier elke week de rit vanuit Breda naar Serooskerke blijf maken.”

Klik op V.V. Serooskerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Serooskerke voor meer informatie over de club.