Sharushan Ponnudurai: sterk collectief brengt Victoria’03 naar nieuwe hoogtes

0
616
Sharushan Ponnudurai

In het hart van het succesvolle Victoria’03-team schittert Sharushan Ponnudurai, de 23-jarige aanvallende middenvelder die niet alleen het team naar de top van de 2e Klasse C leidt, maar ook zelf de topscorerstitel opeist in zijn ploeg met zeven doelpunten in acht wedstrijden.

“Onze kracht ligt in het feit dat we echt een team zijn,” benadrukt Ponnudurai. “We zijn geen team dat afhankelijk is van een paar individuen; we zijn een sterk collectief waar veel teams moeite mee hebben.

Groei van het team

Twee seizoenen geleden was de overgang van de 3e naar de 2e klasse volgens Ponnudurai merkbaar. In de 2e klasse wordt meer nadruk gelegd op tactiek en voetbal, terwijl in de 3e klasse fysiek spel en duels de boventoon voeren. Het team van Victoria’03 heeft zich aangepast aan deze nieuwe uitdaging en bewijst dat ze in beide speelstijlen kunnen excelleren.

“We hebben geleerd van ons eerste seizoen in de 2e klasse,” legt de 23-jarige middenvelder uit. “Nu heeft iedereen een jaar ervaring en begrijpen we beter hoe we moeten spelen. We vormen nu een echt team, en dat maakt het verschil.”

Individuele prestaties

Individueel gezien voelt de aanvallende middenvelder geen extra druk van zijn ploeg ondanks zijn topscorerstitel. Zijn focus ligt op het winnen van wedstrijden, en persoonlijke prestaties volgen natuurlijk uit het collectieve succes van het team. Met zijn doelstelling om zijn 15 doelpunten van vorig seizoen te overtreffen, hoopt de topscoorder van de ploeg uit Oudenbosch ook zijn persoonlijke ontwikkeling voort te zetten.

Hij benadrukt ook het belang van zijn relatie met spits Jari Voeten. De twee hebben een complementaire speelstijl, wat heeft geleid tot een uitstekende samenwerking op het veld. “Met mijn loopacties en zijn spelinzicht hebben we veel rendement uit elkaars spel gehaald,” zegt Ponnudurai. “We bevorderen elkaars prestaties en dragen samen bij aan het succes van het team. Dat is mooi.”

Toekomstperspectief

Wat betreft zijn toekomstambities sluit de jonge middenvelder een stap hogerop niet uit. Hoewel hij geen specifieke club in gedachten heeft, blijft de gedachte aan een terugkeer naar Cluzona, waar zijn voetbalreis begon, altijd aanwezig. ‘’Ik heb altijd gezegd dat ik zou willen terugkeren naar Cluzona, de club waar alles voor mij begon. Daar sta ik nog steeds achter. Dat kan zowel op korte als lange termijn zijn. De toekomst zal uitwijzen, wanneer dat is.’’ Voor Ponnudurai staat het gevoel van thuis en de combinatie van gezelligheid en ambitie bij een club voorop.

Het seizoen is nog lang, maar Sharushan Ponnudurai en Victoria’03 hebben de ambitie en het potentieel om te blijven schitteren in de 2e Klasse C. Het verhaal van deze getalenteerde middenvelder is er een van vastberadenheid, teamgeest en de zoektocht naar persoonlijke en collectieve successen op het voetbalveld.

Klik op Victoria’03 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Victoria’03 voor meer informatie over de club.