RBC wint van SC ‘t Zand en is winterkampioen

0
276
RBC-SCtZand

RBC heeft zich vanavond gekroond tot winterkampioen tegen SC ‘t Zand. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel was dat eigenlijk voorafgaand aan het duel al, doordat nummer twee Almkerk met 2-2 gelijk speelde bij EFC. Door de gunstige uitslagen kan de Roosendaalse ploeg volgende week al periodekampioen worden bij Moerse Boys

Bij RBC was één wijziging aangebracht ten opzichte van vorige week. Assim Said werd aan de kant gehouden vanwege een pijnlijke lies. Zijn plek op de rechtsbackpositie werd ingenomen door Sander Wirix. Op het middenveld werd daardoor ruimte gecreëerd voor Rhomar Boudzra.

Die laatste betaalde dat meteen uit. Met een rake schuiver via de binnenkant van de paal was het al snel 1-0. Daarna gebeurde er niet veel. SC ‘t Zand voetbalde goed mee en wist een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Roy de Weert te komen, maar een doelpoging kwam er niet. Daarentegen wist RBC de spaarzame kansen wel om te zetten naar doelpunten. Uit een vrije trap van Mohammad kopte Jens Wirix raak, 2-0.

Na de rust kon SC ‘t Zand terugkomen in het duel, maar een grote kans – nadat doelman De Weert uitkwam – ging voorlangs. Waar de Tilburgers het net niet konden vinden, daar was RBC wel weer trefzeker. Mohammad bracht de bal via een corner op het hoofd van Perry Bierkens die raak kopte. Invaller Randy Elst deed aan het eind van het duel de score nog verder omhoog tillen. Met een raak schot in de verre bovenhoek bracht hij de eindstand op het scorebord: 4-0. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met hoofdtrainer Mark Klippel klik je hier.

Volgende week speelt RBC de laatste competitiewedstrijd van het jaar. Moerse Boys is dan de tegenstander.

RBC – SC ‘t Zand 4-0 (2-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Sander Wirix, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena (Alain Souifi); Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra (Anass el Gamali), Jens Wirix; Anwar Tarfit (Jay-Jay Meierdres), Tom de Bonte (Randy Elst), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 12′ Rhomar Boudzra 1-0; 38′ Jens Wirix; 55′ Perry Bierkens 3-0; 87′ Randy Elst 4-0

Scheidsrechter: C.J.T. van Daal

Aantal toeschouwers: 378

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC Roosendaal voor meer informatie over de club