Selectie krijgt duidelijk vorm bij Pelikaan

0
112

De contouren van de selectie bij Pelikaan, waarmee nieuwe trainer Björn Vlasblom aan het volgende seizoen kan gaan beginnen, krijgen steeds meer vorm. Na het vertrek van verschillende spelers presenteerde de tweedeklasser inmiddels al de nodige nieuwe namen.

ZWIJNDRECHT – Op weg naar de jaargang 2021-2022 kwamen in eerste instantie de namen van de vertrekkers bij Pelikaan naar voren. Het drietal Tim Willemsteijn en Jeroen en Nick de Vey kondigde aan om de overstap naar IFC, dat zich gaat toeleggen op ‘de zaterdag’ te maken, terwijl doelman Delano Kortstam zal neerstrijken bij het één niveau hoger uitkomende Nieuw-Lekkerland.

Als eerste nieuwkomer in de spelersgroep begroette Pelikaan Tresor Anwar Nzojibwami. De 21-jarige vleugelspits speelde in de jeugd al voor Pelikaan, waarna hij koos voor Ambachtse avonturen bij IFC en ASWH. Bij die laatste club kwam de creatieve dribbelaar het afgelopen seizoen uit in onder 23 jaar.

Ook Emerson Antonia keert terug op het oude Peli-nest. Antonio (foto), die inmiddels 22 jaar oud is, werd in de C-leeftijd gescout door FC Dordrecht en bleef vervolgens in de Merwestad actief waar hij ging spelen voor Oranje Wit en EBOH. Ook afkomstig uit het Dordtse is doelman Dennis Sleiffer, die zijn komst naar de tweedeklasser heeft aangekondigd. Sleiffer was eerder ook actief bij RCD en ’s-Gravendeel.

Aan het rijtje nieuwelingen zijn inmiddels ook de namen van Jordy Leijten (ASWH O19) en Carsten Bakker (ASWH O23), broer van de al voor Pelikaan uitkomende middenvelder Sybren Bakker, toegevoegd. Beiden speelden in het verleden al in het blauw-zwarte tenue. Dat geldt ook voor Juthlen Castillo, die tot zijn zeventiende bij Pelikaan speelde om vervolgens ook de namen van  Spartaan’20, IFC , Groote Lindt en Poortugaal aan zijn cv toe te voegen. Op 22-jarige leeftijd is Castillo nu terug.

Hulde voor Kees de Kreij

Al zestig jaar is hij lid van Pelikaan en dus stond het bestuur van de Zwijndrechtse voetbalvereniging – weliswaar voor de eerste keer in 91 edities in digitale vorm vanwege de coronaproblematiek – stil bij het jubileum van erevoorzitter Kees de Kreij. De voormalig speler van het eerste team werd in de jaren negentig preses van de ‘Peli’s’ en is nog steeds veelvuldig te vinden op de Pelidome. Kees de Kreij had ook een aandeel in het ceremonieel tijdens de algemene ledenvergadering, want van zijn bezoek aan de elf andere jubilarissen – variërend in aantal jaren lidmaatschap van 25 tot en met 50 jaar – was een fraaie film gemaakt. Gerard de Boer, evenals Kees de Kreij voormalig hoofdmachtspeler, kreeg daarbij de eer vanwege een halve eeuw lidmaatschap. De Boer kreeg de jubileumspeld overhandigd en uiteraard het inmiddels vermaarde Pelibier. Overigens werden tijdens de digitale ledenvergadering twee nieuwe bestuursleden benoemd. Dick van Nes is aangetreden als secretaris en Angelo Spek heeft de taak van penningmeester op zich genomen.

Klik hier voor meer informatie over Pelikaan

Klik hier voor meer artikelen over Pelikaan