Sebastiaan Vugts al 17 jaar betrokken bij GSC ODS

Sebastiaan (38 jaar) is sinds 2001 lid van voetbalvereniging GSC/ODS. Hij werd 19 jaar geleden gevraagd om bij Geluksvogels te komen voetballen. In het 5e op zondag zodat hij niet verplicht hoefde te trainen. “Ik wilde wel weer gaan voetballen maar vanwege mijn werk hielden de wekelijks verplichte trainingen mij tegen”.

Geluksvogels fuseerde met Stadspolders en werd GSC. In 2013 ontstond de huidige club door de fusie van de verenigingen GSC en ODS.

Overal inzetbaar
Sebastiaan doet al zo’n 17 jaar vrijwilligerswerk voor de vereniging. “Van kinds af aan is mij geleerd om iets extra’s te doen. Een vereniging is iets anders dan een sportschool. Het is iets waar je samen voor zorgt en dat doe je uit liefde voor je club, voor mij geldt dat in ieder geval”. Sebastiaan is gemiddeld zo’n 5 a 6 uur per week met zijn vrijwilligerswerk bezig en heeft veel verschillende functies binnen de vereniging gehad. “Ik ben begonnen als algemeen bestuurslid en daarna barmedewerker. Ik heb de jeugd getraind en was vaste grensrechter bij de dames. Nu ben ik barmedewerker, secretaris en houd de website bij. Daarnaast doe ik hier allerlei klusjes”.

Juist die combinatie van voetballen en je inzetten voor de club
GSC/ODS heeft net als veel andere verenigingen moeite om genoeg vrijwilligers te vinden. “Mensen willen sporten en betalen contributie en verder willen ze dat het allemaal geregeld is”. Sebastiaan vindt het juist leuk om naast het voetballen ook bezig te zijn voor de vereniging en om de resultaten te zien van wat je hebt gedaan. “ Hier buiten was eerst een heel donker hoekje. Nu hangen er lampen en is er een schakelaar zodat de mensen hier in de avond ook buiten kunnen zitten”.

Leuke bijkomstigheden
GSC/ODS is een vereniging die regelmatig iets voor hun vrijwilligers organiseert. “We hebben vaak een vrijwilligersochtend. Dat is een klusochtend die we met een leuk, gezellig groepje organiseren. Ter waardering wordt er vanuit het bestuur regelmatig een gezellige avond georganiseerd voor de vrijwilligers met een drankje en wat te eten. Dit zijn wel de leuke dingen van mijn vrijwilligerswerk”.

Op de vraag waarom iemand vrijwilligerswerk bij GSC/ODS zou moeten doen is Sebastiaans antwoord:
“het is gewoon de leukste club van Dordrecht.”

Bron

Klik hier voor meer informatie over GSC/ODS
Wil je ook vrijwilligerswerk doen neem dan een kijkje op de site
Voor meer artikelen van GSC/ODS klik hier

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.