0
206
SC Gastel, Steen

Na een goed resultaat tegen HVV´24 stond Steen voor de deur. De eerste competitiewedstrijd verloor SC Gastel notabene van Steen. Een stugge ploeg wat het van hard werken moet hebben en zeer fel was.

SC Gastel startte scherp aan de wedstrijd. Het had veel de bal en veroverde door de goede druk snel de bal vaak diep op de helft van de tegenstander. In de 9e minuut kreeg Gastel de eerste goede kans van de wedstrijd en was het meteen raak. Na een goede opbouw van achteruit hield Rhinaldo slim de bal vast en speelde Matthijs in. Matthijs speelde Rhinaldo vrij, die snel opendraaide en de bal in de verre hoek binnenschoot (1-0). Het stugge en felle Steen van de eerdere ontmoeting was nu niet te herkennen. Gastel domineerde vanaf het begin en maakte een gretige indruk.
In de 28e minuut was het wederom een goede opbouw, met de opkomende Dennis die een listige pass gaf op de lopende Harm, waardoor hij weg was van zijn directe tegenstander. Harm geeft een lage voorzet, maar helaas kon er niet afgewerkt worden. Kort hierna kreeg Gastel weer een goede kans. Een indraaiende vrije trap van Harm komt bij Robin, de keeper kon zijn inzet nog net op tijd keren. Gastel verslapte geen moment en beloonde zich dan ook met een doelpunt. In de 41e minuut weer een goede opbouw van achteruit. Richard en Koen combineerde, waarna Koen Robin wegstuurde in de linker ruimte. Robin gaf een voorzet op Rhinaldo die slim voor z’n tegenstander kwam en de bal richting goal kon koppen. De keeper kon zijn inzet nog maar net redden maar kort daarna kon hij de 2-0 niet voorkomen. Na een snelle verovering diep op de helft van Steen, was het Harm die er met de bal vandoor ging en oog in oog met de keeper de bal laag beheerst binnenschiet (2-0). Gastel kon met een goed gevoel gaan rusten, waarin het domineerde en niks weggaf.
2e helft
In de 2e helft ging Gastel vrolijk verder waar het mee bezig was en resulteerde dit weer in een snelle treffer, want in de 55e minuut werd er lekker gecombineerd aan de zijlijn, waarna Mats de lopende Robin wegstuurde. Via de kluts kreeg Gastel een corner die werd ingedraaid door Harm en binnengekopt werd door Rhinaldo (3-0). Gastel bleef gas geven en wilde niks van Steen overlaten. Het bleef als een collectief team jagen naar meer. In de 70e minuut kreeg Coert pas voor het eerst wat te doen. Een vrije trap van grote afstand kwam direct in zijn handen. In de 86e minuut kreeg Gastel nog een penalty. De ingevallen Ricardo reageerde feller op een balletje tussen hem en de keeper. De keeper van Steen haalde Ricardo neer, waardoor de scheids niks anders kon dan een penalty geven. Koen ging achter de bal staan en schoot de bal beheerst binnen (4-0). Gastel kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd, met een ijzersterke verdediging die de gehele wedstrijd baas was.
Aanstaande donderdag speelt SC Gastel 1 een oefenwedstrijd thuis tegen Sprundel 1. Aanvang speeltijd 20:00 uur.
Klik op SC Gastel voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SC Gastel voor meer informatie over de club.