SC Elshout hoopt op meer na goede start

0
240

SC Elshout speelt al een paar jaar in de middenmoot mee. Dit seizoen begon het fantastisch, met vier overwinningen op rij. Even werd er gehoopt op een heel mooi seizoen, waarbij meedoen om een periodetitel – of eventueel de hoogste plekken in de competitie – dan realiteit zouden worden. Die bubbel werd al snel doorgeprikt. Inmiddels staat SC Elshout vierde, een plek waar Sam van den Besselaar wel mee kan leven.

mandemakers banner

ELSHOUT – Na die vier gewonnen wedstrijden denk je toch even: misschien zit het er dit jaar wel in. Maar na negen wedstrijden staan we vierde. Het is nu even anders dan aan het begin van het seizoen. We zijn nogal wisselvallig. We hebben hele goede wedstrijden, maar ook duels waarin niemand goed presteert en we allemaal verzaken.”

De 6-1 nederlaag tegen Buren is daar een goed voorbeeld voor, dat is de reden dat SC Elshout vierde staat met een negatief doelsaldo. “Dat is de slechtste wedstrijd die we hebben gespeeld. Toen was eigenlijk niemand goed. We konden elkaar aankijken, maar iedereen kon vooral zichzelf aankijken.” De buitenwacht kijkt echter meestal naar de keeper bij zo’n uitslag. “Ik kon mezelf er ook op aankijken hoor. Die wedstrijd heb ik een aantal fouten gemaakt. Maar ik heb het er ook met de trainer over gehad. Liever een paar fouten in één wedstrijd die je toch al achter staat, dan iedere week fouten en dat je daardoor punten verliest.”

Lang zit de 22-jarige goalie ook niet met een fout in zijn maag. “Nee, dat leg ik eigenlijk heel makkelijk naast me neer. De meeste in het team hebben dat, het is een heel gezellig team. Natuurlijk baal je ervan als je verliest. Maar na afloop wordt er in de kantine nog een keer om gelachen, er wordt een grapje over gemaakt. Daarna ben ik het ook wel vergeten.”

Van den Besselaar, die al sinds zijn zeventiende bij de selectie zit, zou het leuk vinden als hij een keer in de derde klasse zou kunnen voetballen met SC Elshout. Hij heeft er tegelijkertijd ook vraagtekens bij. “In de derde klasse zitten clubs als Nieuwkuijk, RKDVC, Baardwijk. Allemaal clubs uit de buurt. Heel veel derby’s, dat lijkt me wel mooi. De gasten van die andere clubs ken je ook wel een beetje. Maar als team hebben we daar nu niets te zoeken.”

Wat dat betreft is de goalie tevreden over de competitie waar Elshout nu in speelt, zeker in combinatie met de sfeer van de vereniging. “Het is hier supergezellig. Iedereen kent elkaar. Ik blijf zelf ook bij Elshout voetballen tot ik het niet meer kan, tot een blessure of het moment dat ik oud genoeg ben om te zeggen dat het mooi is geweest. Het is en blijft een hobby, daarom vind ik die gezelligheid ook zo belangrijk. En het is supermooi om dat bij de club uit je eigen dorp te kunnen doen.”

Klik hier voor meer informatie over SC Elshout

Klik hier voor meer artikelen over SC Elshout