Samra geniet van elke minuut op het veld

0
164

Adnane Samra (19) is dit seizoen een van de nieuwe gezichten in het eerste van RBC Roosendaal. Hij komt uit de eigen jeugd en laat regelmatig mooie acties zien op de flanken of in de punt van de aanval. Nog beter worden en prijzen winnen, dat zijn Samra’s doelen.

De concurrentie bij de koploper in de derde klasse A is dit seizoen groot en daardoor vindt de jeugdige Samra zichzelf regelmatig terug op de bank. “Eerlijk gezegd word ik helemaal gek als ik ernaast sta en moet toekijken. Ik hou van voetballen, maar moet naar mezelf kijken: ik moet laten zien dat ik erin hoor.”

Samra komt uit de jeugd van DVO’60, speelde een jaar bij NAC in Breda en kwam in de C-jeugd bij RBC terecht. “Ik wilde hoog blijven voetballen, toen ik bij NAC weg moest. Ze vonden daar dat ik mezelf niet snel genoeg ontwikkelde. RBC wilde met dat team in de Derde Divisie gaan spelen en dus koos ik daarvoor, zij gaven me wel de kans.” Hij doorliep de rest van de jeugdafdeling en maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste, als A-junior.

“Ik speel hier al zo lang, dan is dat natuurlijk een mooi moment.” Het lijkt erop dat de aanvaller in zijn eerste seizoen gelijk een kampioenschap mag vieren. “Als we zo door blijven gaan, moet dat wel lukken. Ik heb daar echt vertrouwen in. We hebben veel kwaliteit, dat maakt ons zo speciaal. Daarnaast kunnen we het goed vinden met elkaar, zijn we een hecht collectief. De trainer hamert daar ook op, want we kunnen er nog veel meer uit halen.”

Hij leert veel van die trainer, Henk Vos. “Hij heeft zo veel meegemaakt als profvoetballer, geeft mij goede tips en aanwijzingen.”

Samra hoopt na dit seizoen nog veel meer mooie hoogtepunten mee te maken met RBC. “Ik ben jong, heb nog zo veel jaren te gaan. Ik hoop beter te worden, mooie wedstrijden te spelen in het bekertoernooi en zo hoog mogelijk te komen met RBC.”