S.V. Capelle verliest bij PCP

0
242

S.V. Capelle ging zaterdag in Breda op bezoek bij PCP. Na de overwinning op Olympia ’60 van vorige week stond deze lastige uitwedstrijd op het programma. Capelle begon echter voortvarend aan de wedstrijd.

In de 9e minuut was er al de voorsprong voor S.V. Capelle: een corner van Sven Stokkermans werd goed ingekopt door Quinten van Caem en dus 0-1. Hierna een fase, waarbij PCP meer initiatief nam. Met name de snelle PCP voorhoede bezorgde de Capelle defensie veel werk. In de 27e minuut een mooie combinatie van PCP, die afgerond werd door Frederico Ferri: 1-1.

Na de rust bleef PCP de partij met de meeste dreiging, maar was het gelukkig voor Capelle slordig met de eindpass / afwerking. In 70e minuut een uitbraak van Capelle, waarbij een overtreding door PCP werd gemaakt binnen de 16 meter. Quinten van Caem verzilverde de toegekende penalty en dus 1-2. Dit was wat tegen de verhouding in, maar vanzelfsprekend had Capelle geen probleem hiermee. Enkele minuten later een aanval van PCP, waarbij er gevlagd werd voor buitenspel. De scheidsrechter nam dit echter niet over. Bij Capelle werd niet attent verdedigd en Mustapha Houba kon hiervan profiteren: op mooie wijze schoot hij PCP naar 2-2. In de slotfase veel balverlies aan Capelle zijde. In plaats van simpel uit te verdedigen waren er veel foute passes, die de snelle PCP aanvallers diverse keren konden onderscheppen.

Capelle kwam enkele keren goed weg, maar kort voor tijd bracht de Capelle defensie zichzelf weer in de problemen en volgde er een overtreding binnen de eigen 16 meter. De penalty werd benut door Crea Zimmerman: 3-2. Dit was ook meteen de eindstand. PCP was deze middag de betere ploeg, maar het was een nederlaag die Capelle op zichzelf afriep door na de 1-2 voorsprong zo matig te verdedigen.