Groen Wit zit in een positieve flow volgens voorzitter Eric Koenraads

0
219
groenwit foto

De Bredase zondag derdeklasser Groen Wit zit in een positieve flow volgens voorzitter Eric Koenraads: “We hebben een wachtlijst van 70 personen.”

“Ja, het bekeravontuur heeft ons wel de nodige publiciteit opgeleverd. Vele spelers wilden naar Groen Wit komen en ook de media benaderde ons via diverse kanalen. Een campagne om nooit meer te vergeten. Historisch dat we de bekerfinale hebben gehaald. Dit maak je nooit meer mee. En dan de finale ook nog eens winnen van een club uit de derde divisie,” opent voorzitter Koenraads.

De club uit Princenhage leverde inderdaad een unieke prestatie en leek tevens lang op weg om de titel te pakken. De dubbel zat er helaas niet in. De finale van de nacompetitie werd namelijk verloren en houd de relatief kleine club, die wel groeiende is, in de 3e klasse dit seizoen. De voorzitter daarover: “Van de ene kant jammer, maar ik vind het op zich geen ramp. Ze kunnen nu verder bouwen aan een nog sterker team en dit seizoen dan maar voor promotie gaan alhoewel dat uiteraard niet vanzelfsprekend is.”

Het hele gebeuren bracht de nodige positieve roering aan de Postillonstraat, en niet alleen bij de 1e ploeg. “De vereniging zit in een positieve flow. Ondanks dat er nog best het een en ander verbeterd en aangescherpt kan worden zijn er vele positieve ontwikkelingen. De meidenafdeling is de afgelopen jaren gegroeid. We hebben in de diverse leeftijdscategorieën meidenteams en zelfs een vrouwenteam sinds kort. De jeugdafdeling telt inmiddels ruim 40 teams wat 15 jaar geleden de helft was. We hebben dan ook een wachtlijst van 70 spelers die graag bij Groen Wit willen komen voetballen. Vele trainers en leiders wat over het algemeen ouders zijn dragen vrijwillig hun steentje bij om de jongens en meisjes te kunnen laten trainen en voetballen, zegt voorzitter Koenraads

En dat allemaal op zo’n mini accommodatie- kan Groen Wit het allemaal nog wel aan?

“Sinds een aantal maanden zijn we serieus aan het kijken naar de mogelijkheden voor nieuwbouwplannen op dezelfde locatie.  We zijn hierover met diverse partijen in gesprek. Of het haalbaar is zal de komende periode blijken. We houden de leden door de sinds kort ingevoerde nieuwsbrief op de hoogte. De Businessclub die sinds 2017 actief is gegroeid en ruim 60 bedrijven zijn lid. We organiseren 3 a 4 keer per jaar leuke uitjes. Het is een Businessclub die laagdrempelig is en waar veel lokale ondernemers actief zijn. Een groot deel hiervan is ook sponsor van de club. Men kan op verschillende manieren een financiële bijdrage leveren. We zijn ook op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdsponsor. Deze hebben we gevonden in Hotel Van Der Valk Princeville. Met directeur Ben Wohrmann hebben we een contract voor 3 jaar afgesloten. We zijn ontzettend blij en trots met deze hoofdsponsor.

Vrijwilligers hebben we er veel, maar met zo’n grote organisatie nooit genoeg. Zo zoeken we nog een secretaris voor het Hoofdbestuur, maar ook mensen voor achter de bar.  Ook de activiteitencommissie, sponsorcommissie, onderhoudscommissie en de jeugdafdeling zoeken nog mensen die willen helpen. Al met al gebeurt er ontzettend veel bij onze gezonde vereniging. Vooral ook achter de schermen,” besluit de drukbezette Koenraads.

Klik op Groen Wit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Groen Wit voor meer informatie over de club.