Meer dan geslaagd jubileumweekend 90 jaar De Noormannen

0
193
Fotojobse 240623_60- VJWALNJ2023

WESTKAPELLE – Het was, ondanks dat het eerste elftal met een degradatie te maken kreeg, voor De Noormannen eind juni een meer dan geslaagd jubileumweekend. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni jl. werd er feestelijk stilgestaan bij 90 jaar voetbal in Westkapelle.

Sportpark de Prelaat was op vrijdagavond het ‘strijdtoneel’ voor de jeugd. Er werden onder meer verschillende ouder-kind-wedstrijden worden gespeeld door onze jeugdteams. “Tussendoor werd er met z’n allen gegeten in de grote feesttent die op het sportcomplex stond. Dat zijn altijd wel leuke en speciale toernooitjes en dan is het mooi om te zien hoeveel plezier iedereen aan dat soort wedstrijdjes beleeft. Want niet alleen familieleden waren er om te komen kijken maar ook andere dorpelingen stonden als toeschouwers langs de lijn”, zegt bestuurslid Jesse Simonse.

Het programma was door een speciale jubileumcommissie van de Walcherse club in elkaar gezet en heel veel vrijwilligers hadden, tot vreugde van Simonse, de handen uit de mouwen gestoken om het tot een onvergetelijk weekend te maken. “Dat geeft ook wel een beetje de kracht weer van iedereen hier bij De Noormannen en is misschien ook wel de belangrijkste reden waarom de club al negentig jaar stevig verankert zit in het dorpsgebeuren. Veel generaties hebben hier hun voetstappen staan en het is mooi om te merken dat er, zéker in de onderbouw, weer steeds meer nieuwe aanwas bijkomt. Dat is op termijn ook essentieel voor het voortbestaan van de club.”

Waar op vrijdag het de jeugd was die zichzelf in het zweet werkte, daar stond er op zaterdag onder meer een wedstrijd tussen een samengesteld team van De Noormannen en FC De Rebellen op het programma. De selectie oud-profvoetballers bond de sportieve strijd aan met spelers en speelsters van de jubilerende vereniging. “Zo’n twintigtal leden uit verschillende elftallen hadden zich vooraf aangemeld om een balletje tegen de oud-profs mee te spelen. Het was een succesvolle dag die, misschien ook wel dankzij het schitterende weer, veel mensen naar ons sportpark wist te lokken. Ook de spelers van FC De Rebellen vonden de sfeer die er heerste wel prettig denk ik, want sommigen van hen waren tot in de late uurtjes nog in de feesttent te vinden.”

Al bij al kon men bij De Noormannen terugkijken op een meer dan geslaagde jubileumweekend waar enkele honderden genodigden, actieve leden en andere belangstellenden bij aanwezig waren. Ook Simonse had ervan genoten. “Het waren twee geweldige dagen voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Dat zijn toch de kersen op de taart van een vereniging. Het is niet meer vanzelfsprekend dat je dergelijke jubilea haalt als club, dus moeten we dat ook koesteren. Zelf probeer ik als bestuurslid mijn steentje bij te dragen om iets voor de club te betekenen. Daarnaast speel ik nog altijd in het eerste elftal en dat hoop ik beiden nog even te blijven doen. Op maar naar het volgende jubileum zou ik zeggen…”

Klik op De Noormannen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Noormannen voor meer informatie over de club.