S.V. Capelle pakt helaas geen punten tegen The Gunners

0
237
S.V. Capelle

Afgelopen zaterdag speelde S.V. Capelle haar tweede competitie wedstrijd na de winterstop tegen The Gunners uit Breda. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mark van Seters uit Raamsdonksveer. De assistenten van deze middag waren Werner Renard en Arjan Gijsbers.

De zeer ervaren Leon Jansen keerde vandaag terug op de bank bij de S.V. Capelle. Hij volgde Erwin Verheij op, die tussentijds naar vierdeklasser Well vertrok. Leon Jansen moet samen met Leon Hutten zorgen dat S.V. Capelle minimaal bij de eerste zes gaat eindigen.

In de thuiswedstrijd van de S.V. Capelle, waren de 3 punten voor de S.V. Capelle (uitslag 1-0). Thuis waren The Gunners nog ongeslagen (4 maal winst en 1 maal een gelijkspel). The Gunners met de nieuwe aanwinst Rik Gielen (de centrumspits kwam tijdens de winterstop over van de Belgische club KVC Meer).

Voor trainer Jeroen Ras was het van groot belang dat zijn ploeg de confrontatie met S.V. Capelle winnend zou afsluiten. Een nederlaag zou immers betekenen dat de laatste veilige plaats in deze klasse gedeeld moest worden met S.V. Capelle.

Het weer was droog, maar er stond wel een erg koude wind. The Gunners heeft een kunstgras veld en een natuurgrasveld (waarvan dit laatste gelukkig het hoofdveld was). De start van de S.V. Capelle was goed, al in de eerste minuten had de 0-1 al op score bord kunnen staan. Dit alles door een fout van een verdediger van The Gunners. Alleen onze voorhoede werd verrast door deze plotselinge kans.

1e helft

De eerste helft was het een gelijk op gaande wedstrijd, waar in de S.V. Capelle steeds dreigend in het strafschopgebied van de tegenstander kwam. Ook The Gunners kwam er enkele keren gevaarlijk uit en dan met name over de vleugels. Vanaf de rechterflank was de meeste dreiging. De verdediging van S.V. Capelle kreeg geen grip op Sam Bestman en Guilliano Lenz. Een aanval van The Gunners over rechts was het begin van de snelle 1-0 (spits Rik Gielen) voor de thuisclub.

Maar ook de S.V. Capelle kreeg kansen en uit één van die kansen kwam de bal van de binnenkant paal het veld weer in. 36 minuut 2-0 (Klifferd Bonofacia), wederom was de tegenstander ons te vlug af. Met een voorsprong van 2-0 gingen The Gunners de rust in.

2e Helft

50 minuut viel de 3-0 (spits Rik Gielen), deze keer kwam de bal over links en de aanvaller van The Gunners speelde onze back uit en kon zo de bal voor brengen en daarna werd eenvoudig binnen getikt. In het laatste gedeelte kwamen ook nog de 4-0 en 5-0 (spits Rik Gielen) ook hier ging het fout in de verdediging, maar hier bij moet ook worden vermeld dat we 1 tegen 1 speelden.

Alle wissels werden deze wedstrijd gebruikt, Bart Vermeulen, Glenn Vos, Sander van den Broek en Mike van Os. Geen blessures vandaag, alleen invaller Bart Vermeulen moest redelijk snel het veld verlaten, omdat Bart in een duel aan het hoofd werd geraakt, zo het er naar uitziet niets ernstigs.

Op het laatst van de wedstrijd viel nog een gele kaart voor The Gunners, verder hield de scheidsrechter de kaarten op zak. Ook in de 2e helft kreeg de S.V. Capelle nog een paar mooie kansen, alleen helaas bleef voor S.V. Capelle de nul op het scorebord.

De overwinning voor The Gunners was niet onverdiend, alleen de uitslag was wel zeer geflatteerd. Doordat de concurrenten ook allemaal verloren blijft S.V. Capelle op de veilige 6e plaats, met 19 punten uit 13 wedstrijden.

Klik op SV Capelle voor het laatste artikel over de club.                                                    Klik op SV Capelle voor meer informatie over de club.