’s-Gravendeel in slotfase naast GHVV’13

0
28
’s-GRAVENDEEL IN SLOTFASE NAAST GHVV’13

’s-Gravendeel heeft voor de derde keer op rij de wedstrijd met een gelijkspel afgesloten.

Na een wat nerveus begin van beide kanten kwam de eerste kans aan de zijde van ’s-Gravendeel. Luc Rozendaal mocht aanleggen voor een vrije trap aan de rechterzijde van het strafschopgebied. Met gevoel ging de bal langs de muur richting doel, maar de redding van GHVV’13 keeper Jort Seegers was knap te noemen.

Toch kwam ’s-Gravendeel vier minuten hierna op voorsprong. Levi Vugts ontfutselde de bal van een GHVV’13 verdediger en stond oog in oog met Jort Seegers. Vugts plaatste de bal beheerst langs de doelman in het doel, 1-0.
GHVV’13 kreeg via Yannick van der Wacht niet lang hierna bijna vrije doorloop richting Jimmy Waasdorp, maar de aanvaller schoot in het zijnet.

Na ruim een half uur een fraaie actie van Ryan Aarnoudse aan de rechterkant. Hij kapte de bal naar zijn linkerbeen een schoot richting doel, de bal ging rakelings naast. GHVV’13 stortte zich hierna ten aanval en kwam op gelijke hoogte. Een bekeken pass van Danny Browne kwam bij Yannick van der Wacht die de bal binnenschoot 1-1.
Hierna raakte ’s-Gravendeel iets van de leg. Men wist elkaar niet zo goed te vinden en werd wat rommelig. Misschien maar goed dat de rust aanstaande was.

Echter na enkele minuten spelen in het tweede gedeelte keek ’s-Gravendeel tegen een achterstand. Luc Rozendaal speelde de bal ietwat te zacht terug op Jimmy Waasdorp. De weifelend reagerende doelman was net iets te traag bij de bal, waardoor Marco de Wilde alerter reageerde en GHVV’13 op de 1-2 voorsprong zette.
De gasten uit Geervliet (en Heenvliet) roken kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo was het Danny Browne die net over kopte nadat Jeroen Breestraat de bal uit een vrije trap op zijn hoofd plaatste. Wederom was het de behendige Browne die de volgende kans kreeg, nu kon Jimmy Waasdorp reddend handelen.

’s-Gravendeel ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Maar de nauwkeurigheid ontbrak bij de thuisploeg. Eerst was het Zoey Hoogwerf die een plotselinge kans kreeg en maar net over mikte. Hierna was het Perrie Huisman die misschien iets te gehaast de bal op zijn schoen nam, na een voorzet van Ryan Aarnoudse.
’s-Gravendeel kreeg tegen het einde van de wedstrijd wel degelijk kansen op de gelijkmaker, hetgeen niet lukte. Het moest zelf uitkijken dat het op een grotere achterstand werd gezet. Een vrije trap van Shenomaar Pers ging ook maar net over.
Er waren wat negentig plus minuten gespeeld toen Ryan Aarnoudse buiten de zestien werd gevloerd. Wederom mocht aanvoerder Luc Rozendaal aanleggen om de vrije trap te nemen. En met behoorlijke precisie schoot hij de bal langs de GHVV’13 muur en langs doelman Seegers het doel in, 2-2. Er werden nog enkele minuten extra gespeeld maar verder werd er niet meer gescoord en moesten beide ploegen genoegen nemen met ieder een punt.
Volgende week is er een bekerprogramma. ’s-Gravendeel speelt dan thuis tegen Rockanje. Aanvang is 14.30 uur.