S.C. Elshout geniet volop van jubileumjaar

0
99

Na jaren van voorbereiding is het eindelijk zo ver: het jubileumjaar van S.C. Elshout is in volle gang. De viering van het 50-jarig bestaan van de dorpsclub kende een geslaagde aftrap met een nieuwjaarsreceptie en vanaf eind mei staat er nog veel meer leuks te gebeuren op sportpark Den Donk.

Daar zit hij weer in het karakteristieke S.C.-Elshout-huisje: Kees van den Hoven. Een half jaar geleden vertelde de clubman van het eerste uur op deze plek samen met Berry Kuijpers honderduit over de voorbereidingen van het S.C. Elshout-jubileum en deze zaterdagmorgen vergezellen clubvoorzitter Frie Smits en André van Hulten hem. De koffie is vers en het enthousiasme over de aankomende activiteiten is op deze vroege ochtend groot bij de drie heren.

Het jarenlange wachten en voorbereiden is voorbij: we zitten nu dan eindelijk middenin het jubileumjaar en de hele club is in een jubelstemming”, zegt voorzitter Smits. “We hebben jarenlang geld opzijgezet om het 50-jarig bestaan van S.C. Elshout te vieren en iedereen binnen de vereniging is er ook mee bezig”, zo merken we. “Dat was precies de bedoeling.”

Band met RKC
S.C. Elshout trapte het jubileumjaar af met een nieuwjaarsreceptie en eind februari brachten maar liefst 190 clubleden een bezoek aan de wedstrijd RKC Waalwijk-FC Den Bosch. De band van de dorpsvereniging met de nabijgelegen profclub is sowieso zeer goed, legt Van den Hoven uit.

Woensdag 3 april mogen onze jongste leden in het RKC Waalwijk stadion gaan trainen onder begeleiding van enkele RKC’ers en op maandag 8 april doen onze dames en enkele meisjes hetzelfde. Het is fijn om RKC als partner te hebben, want voor onze leden is het uiteraard erg leuk om daar te komen”, zegt hij. Op zaterdag 1 juni is de Waalwijkse club juist te gast in Elshout, want dan wordt de wedstrijd S.C. Elshout 1 – Oud RKC Waalwijk gespeeld en voorafgaand nemen de S.C. Elshout Oldstars het ook nog op tegen de Oldstars van RKC. En deze activiteiten zijn uiteraard allemaal georganiseerd om het jubileumjaar feestelijk in te kleuren. Een dag eerder start overigens het jeugdweekend van S.C. Elshout, dat bol zal staan van de activiteiten.

Badeentjes
Een week later is het weer feest bij S.C. Elshout: op zaterdag 8 juni wordt de goede relatie van de club met een andere vereniging gevierd: namelijk de S.C. Elshout/Nieuwkuijkdag.

We kunnen het al heel lang goed vinden met mensen van die vereniging en we houden op die dag een gezellig onderling toernooi”, legt Smits uit. Een jubileum vieren kost geld en om een deel van de festiviteiten te bekostigen, heeft Elshout iets ludieks bedacht: de badeendenrace.

In een sloot voor het sportpark worden genummerde eendjes gezet, die met de stroom mee naar een finishlijn varen. Iedereen kan inzetten dat zijn of haar eendje als eerste de finishlijn bereikt en de winnaars krijgen prijzen. “Het is een grappig idee en we hopen dat dit wat geld oplevert”, zegt Smits. De koek is dan nog niet op voor de Elshout-leden: op donderdag 13 juni is er een onderling toernooi op sportpark Den Donk, een dag later is er een reünie van oud-leden en een receptie en de festiviteiten worden afgesloten met een spetterende feestavond.