Hoeven blijft tweedeklasser volgens Cyriel van der Veen: ‘Inzet gaat ons punten opleveren’

0
110

Na het fantastische kampioenschap van vorig jaar heeft Hoeven het dit seizoen zwaar in de tweede klasse. Vanuit Oostenrijk volgde Cyriel van der Veen (22) voor de winterstop hoe zijn team veel nederlagen leed en nu hij terug is, hoopt de ex-NAC’er het vriendenteam bij de hand te nemen.

Op 10 februari maakte Cyriel van der Veen (22) zijn eerste competitieminuten voor Hoeven en prompt pakte zijn ploeg de derde zege van het seizoen door Unitas’30 met 4-1 te verslaan. Toeval? “Ik denk het wel”, zo lacht de bescheiden aanvaller. “Ik deed 25 minuten mee als invaller en had geen grote bijdrage aan de zege. Ik moet eerst meer ritme en conditie opdoen voordat ik beslissend kan zijn voor het team. Ik heb een halfjaar in Oostenrijk gezeten voor mijn studie en daar amper gevoetbald, dus ik moet aan de bak.”

Dat Van der Veen van waarde kan zijn voor Hoeven, bewees de aanvaller vorig jaar. In het glorieuze seizoen waarin de dorpsclub voor het eerst in de historie naar de tweede klasse promoveerde, maakte hij als spits behoorlijk wat goals. Op jonge leeftijd ruilde Van der Veen Hoeven D1 in voor RBC Roosendaal C2 en hierna speelde hij nog tot zijn negentiende bij NAC Breda, waarna hij weer terugkeerde op het oude nest op sportpark Achter ’t Hof. “Ik heb het niet altijd makkelijk gehad bij NAC, maar het was een gouden periode”, zo blikt de aanvaller terug op de tijd dat hij mocht ruiken aan profvoetbal. “Elke dag was ik van 07.00 tot 19.00 uur in de weer, maar ik heb ervan genoten. We hebben veel successen gevierd met een heel leuk team, helaas moest ik na de JO19-1 vertrekken.”

NAC wilde na zijn vertrek een andere profclub zoeken voor Van der Veen, maar de Hoevenaar wilde alleen maar terugkeren bij zijn oude club. “Ik werd met open armen weer ontvangen, kende ook nog veel spelers uit mijn jeugd. We hebben een hele mooie club en een heel gezellig team. Voetballend gezien zijn we misschien niet het beste, maar we werken hard voor elkaar, dat is ons geheime wapen. Onze inzet gaat ons veel punten opleveren, hierdoor blijven we sowieso in de tweede klasse. Ik wil zo snel mogelijk fit zijn en veel scoren.”