RWB zet samen met SC Elshout en ZIGO onderlinge 7 tegen 7 competitie voor 35+ op.

Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Voor deze teams is het 7×7 voetbal een uitkomst. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. Ideaal voor teams die geen 11 spelers op de been kunnen brengen en ideaal voor spelers die hun lichaam iets minder willen belasten. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Niet het presteren staat centraal, maar juist het lekkere voetballen op een recreatieve manier. Samen met leeftijdsgenoten.

De KNVB heeft in Zuid 1 echter geen mogelijkheid om op zondagochtend 7 tegen 7 te spelen. Reden waarom Voetbalvereniging RWB het initatief nam om samen met SC Elshout en ZIGO een onderlinge competitie op te starten. Zondag startte de anderhalve najaarscompetitie met de wedstrijd RWB – ZIGO.

RWB won de wedstrijd, uitslag onbelangrijk, bij 7 tegen 7 gaat het veel meer om het plezier hebben in het voetbalspelletje dan of je wint of verliest. De onderlinge competitie loopt in 9 zondagen t/m 15 december, waarbij elk team 6 wedstrijden speelt. De competitie wordt daarna in de winterstop afgesloten met een toernooitje wat door de winnaar van de competitie wordt georganiseerd.

Intussen denken de verenigingen al na hoe ze verder willen gaan in de voorjaarscompetitie. Om dan meer variatie te krijgen in de tegenstanders zal er gelobbyd worden door alle drie de verenigingen om te kijken of er meerdere verenigingen aan willen sluiten. Ook is er contact geweest met de KNVB, teams die vanuit de regio Zuid1 melden dat ze interesse hebben in 7 tegen 7 worden met RWB in contact gebracht. Zelf organiseren van een onderlinge competitie is voor de verenigingen geen enkel probleem, intentie is wel om op den duur de organisatie van de competitie onder te brengen bij de KNVB.

Verenigingen die interesse hebben in 7 tegen 7 kunnen zich melden bij RWB, ZIGO en/of SC Elshout.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.