RWB blijft volgend seizoen in de KNVB 4e klasse.

0
163
Herkingen 1-RWB Waalwijk 1

RWB verloor zaterdag 10 juni met 2-0 van Herkingen’55 en blijft daardoor volgend seizoen voetballen in de 4e klasse. Herkingen’55 maakt volgende week zaterdag in de finale met Zaamslag uit wie promoveert naar de 3e klasse.

Op Goeree Overflakkee stelde RWB te weinig tegenover het gedreven Herkingen’55. RWB, wat het meer van het voetballend vermogen moet hebben had het moeilijk op het veld van Herkingen’55, waar een pass over de grond alle kanten op stuitert. RWB ging het daardoor steeds meer zoeken in lange ballen maar daarmee werden de kansen op succes voor RWB niet beter. Beide goals die in de tweede helft vielen kwamen uit standaard situaties, waar trainer Dennis de Bruijn vooraf voor had gewaarschuwd. De 1-0 kwam uit een vrije trap die bij de tweede paal door Maik Molenaar werd ingekopt, en de 2-0 net voor tijd door een vrije trap van de 40 jarige uitblinker Michel Melissant die de bal vanaf 25 meter in de kruising legde.

Had RWB dan helemaal geen kans? Jazeker wel, als RWB net voor rust uit een van de twee grote kansen had gescoord en op voorsprong de rust in had kunnen gaan had het mogelijk heel anders kunnen lopen. Ondanks het verlies kan trainer Dennis de Bruijn echter RWB met opgeheven hoofd verlaten. Volgend seizoen is hij actief als hulptrainer van het Bredase Baronie. RWB eindigde in de competitie met 47 punten uit 22 wedstrijden op de derde plaats en behaalde met het winnen van een periodetitel toch een prijs. Het behalen van de finale om promotie te bewerkstelligen was een brug te ver.

Volgend seizoen komt RWB samen met de zaterdagploegen uit Sprang-Capelle uit in de KNVB 4e klasse. SSC’55 en RWB blijven in deze klasse uitkomen en SV Capelle en NEO’25 degradeerden beide uit de 3e klasse. Al deze Waalwijkse ploegen zullen ongetwijfeld bij de KNVB aandringen op het indelen in dezelfde klasse zodat er een competitie ontstaat waarbij elke vereniging zes Waalwijkse derby’s speelt.

Klik op RWB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RWB voor meer informatie over de club.