RWB 1 gaat Voetbalclinic voor Jeugdafdeling begeleiden

Zaterdag 21 november stond bij de Jeugdafdeling van RWB het programma in het teken van onderlinge wedstrijden. Na 3 weken achter elkaar een toernooi te hebben afgewerkt was het deze week een tussenweek. Volgende week, zaterdag 28 november, haalt de Jeugdcommissie samen met de T.C. alles uit de kast om er een leuk voetbalweekend van te maken. Voor de Jeugdafdeling wordt dan een vijf kwartier durende Voetbal-clinic georganiseerd.

HappyPoint_desinfectie

Als eerste zijn om 9.00 uur de teams JO10, 11 en 12 aan de beurt. Om 10.45 is het veld in gereedheid gebracht om de kanjers en de teams JO8 en JO 9 te ontvangen. Als laatste groep mogen dan om 12.30 uur de teams JO13, MO13 en JO14 hun voetbalkwaliteiten laten zien.

Tijdens de clinic komen meerdere disciplines aan de orde. Zo wordt de RWB-jeugd getest op voetbaltechniek, loop/coördinatievermogen, afwerken op goal en mogen ze aan de slag met de smart goals. Uiteraard zit in de clinic ook een partijspel verwerkt.

Leuk voor de RWB-jeugd is dat ze bij alle onderdelen begeleid worden door spelers van RWB-1. Even demonstreren hoe het betreffende onderdeel werkt, moet dan ook geen probleem zijn. Wat is er mooier dan getraind te worden door voetballers van het eerste elftal van RWB? RWB probeert daarmee te bewerkstelligen dat de jeugd zich op gaat trekken aan hun grote voorbeelden. Want wat is er mooier dan jeugd, die tijdens het uitoefenen van hun sport, er alles aan doen om uiteindelijk zo hoog mogelijk te komen. Vertaald naar RWB, wat zou het leuk zijn als jeugdspelers uiteindelijk terecht komen in de selectie van RWB-1 of 2.

Het ziet er in ieder geval naar uit dat zaterdag 28 november voor de RWB-jeugd een leuke leervolle dag gaat worden. In dit weekend zou op vrijdag 27 november Sinterklaas een bezoek brengen aan het clubhuis van RWB. Maatregelen om het coronavirus onder controle te houden, zorgen ervoor dat het clubhuis voorlopig nog dicht blijft. De Sint heeft Nederland laten weten dat hij in dit speciale jaar zo veel mogelijk thuis werkt. Sinterklaas kennende zal hij de RWB-jeugd niet helemaal in de kou laten staan, maar hoe hij dit jaar de RWB-jeugd gaat verrassen blijft voor iedereen nog een vraagteken.

Bron: RWB

Klik hier voor meer artikelen over RWB
Klik hier voor meer informatie over RWB

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.