Rowan Dorst kijkt met Stavenisse al uit naar het nieuwe seizoen

0
359
stavenisse-rowan-dorst

Roeien met de riemen die er in de krappe selectie beschikbaar zijn. Het is een gegeven dat dit seizoen meer dan ooit van toepassing is op SC Stavenisse. De ploeg van aanvaller Rowan Dorst (23) is hekkensluiter in de Zaterdag 4e Klasse B, waar het slechts één zege wist te boeken. ‘Een seizoen om snel te vergeten.’

Dorst voetbalt als sinds zijn vijfde en was in de jeugd ook een flink aantal seizoenen actief bij WHS uit Sint Annaland. Op zijn zeventiende keerde hij echter terug naar Stavenisse waar hij nu aan zijn tweede seizoen bij het eerste elftal bezig is. “Ik ben destijds naar WHS gegaan omdat we hier op het dorp geen jeugd hadden in mijn leeftijdsgroep. Toen bij WHS het team uit elkaar viel en men spelerstekort had bij Stavenisse, kreeg ik de vraag om terug te keren en dat heb ik gedaan. Het is hier nog altijd elk seizoen lastig qua spelen aantallen en als je dan ook nog sportief gezien zoals dit jaar in een periode zit waarin alles lijkt tegen te zitten…. Dat maakt het er niet leuker op allemaal.”

Tijdens dit seizoen nam bij de Thoolse zaterdag-vierdeklasser Toon Magielse noodgedwongen vervroegd afscheid en werd tijdelijk opgevolgd door speler Perry Potappel. Vanaf 1 maart werd hij weer opgevolgd door Frans Ceton, die ook komend seizoen aan de club verbonden blijft. “Dat was niet wat je zegt een ideale situatie. Gelukkig hebben we nu in elk geval een stukje continuïteit, maar het heeft allemaal wel de nodige sportieve impact gehad. Maar het feit dat je maar één overwinning weet te boeken op een heel seizoen dan heb je het natuurlijk ook over kwaliteit, instelling en kan je het niet alleen op pech steken. Zo eerlijk moeten we ook zijn.”

Een aantal jongens bij Stavenisse is  pas op hun achttiende begonnen met voetballen en dan mis je volgens Dorst toch altijd een belangrijk stuk voetbalbasis. “Dat is gewoon een gegeven en geen verwijt. We zijn hier bij Stavenisse blij met iedereen die beschikbaar is en dan is het soms logisch dat het ten koste gaat van prestaties en resultaat. De laatste maanden merk je wel dat er toch een bepaalde groei in zit en dat is positief. Veel jonge jongens in de selectie moeten nog een hoop leren dus dat geeft aan dat er zeker nog rek in zit. We moeten vooral proberen om iedereen bij elkaar te houden en waar het kan misschien nog wat mensen aan de selectie toe te voegen.”

Voor Dorst zelf begint hij ook meer en meer te wennen aan zijn nieuwe positie als spits, waar hij in het verleden vooral als middenvelder en zelfs als centrale verdediger speelde bij zijn club en daarvoor bij WHS.

“Het was voor mij allemaal nieuw en begin me steeds meer comfortabel te voelen in deze rol. Ik heb we al een reeks doelpunten en assists deze competitie, maar toch moet alles nog wel beter. Zeker als het gaat over de rust voor het doel en het koppen. We hebben zeker ook prima wedstrijden gespeeld alleen weten we de punten nog niet binnen te slepen. Als je tegen Herkingen 3-0 voor staat en 5-3 verliest… Of tegen SNS drie keer voorkomt en dan alsnog 4-3 verliest.. Dat is best zuur en helpt niet qua vertrouwen voor nu. Al zegt het me wel dat er toch ook meer in zit. Dus in dat kader: nieuw seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen.” 

Klik op sc Stavenisse voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sc Stavenisse voor meer informatie over de club.