Routinier Rick Mertens “Een leven lang SAB”

0
274
Rick Mertens Sv SAB

Zeg je SAB dan zeg je Rick Mertens in het Bredase amateurvoetbal. De technisch begaafde middenvelder speelt inmiddels 15 jaar in het eerste elftal. Een unicum in deze tijd. Speelde al vanaf dat hij kon lopen bij ‘zijn ‘cluppie en zag in een ver verleden zijn vader Perry Mertens al de zwart witte kleuren van de club verdedigen. Hij maakt de nodige diepte-en hoogtepunten mee met de Sint Anna Boys. Op het moment van schrijven staat de formatie van trainer Martijn Malinka onderaan in de vierde klasse C.

Oude rot Mertens speelt nu anderhalf decennium in het eerste elftal. De spelers die dat op hun CV hebben zijn schaars in de huidige tijd en dit mag in het huidige voetballandschap best uniek genoemd worden. Rick Mertens heeft bij zijn cluppie SAB de nodige hoogtepunten meegemaakt. SAB bereikte vele jaren terug zelfs met een hele goede lichting nog de derde klasse onder leiding van trainer Jacques Beusenberg. Door het vertrek van enkele sterkhouders op het laatste moment was dat verblijf echter maar van korte duur. Twee seizoenen geleden stroomden vanuit de U19 een aantal spelers als Kefilev- Remie en van den Muysenberg door naar het eerste elftal. Maar zo’n nieuwe lichting lijkt op dit moment even op zich te laten wachten. SAB moet roeien met de riemen die het heeft en heel breed is het allemaal niet.

Is de krapte van de selectie hetgeen jullie nu op kan gaan breken?
“Of het ons opbreekt dat wil ik niet zeggen maar het is altijd lastig als sommige vaste basisspelers geblesseerd zijn, maar de jongens die er voor in de plaats komen doen ook hun best om zich te bewijzen. In de jeugd zijn wel wat jongens waar potentie in zit. Zo komt bijvoorbeeld Quinten Hermes eraan en die is pas 16 jaar. Ik ben positief en we gaan zien wie er verder allemaal overkomen,” aldus de routinier van de kleine maar sfeervolle club uit het Ruitersbos.

“Ik speel vanaf mijn 15e in het eerste en ben van de eerste naar de vijfde klasse gezakt en ik ben van de vijfde terug naar de derde klasse gegaan. Ook een keer twee seizoenen achter elkaar gepromoveerd – dat was fantastisch en nu moeten we alle zeilen bij zetten om in de 4e klasse te blijven. Wat de toekomst brengt zullen we moeten zien, maar ik ga ervan uit dat de meeste jongens wel blijven na dit seizoen. En waarschijnlijk komen er volgend jaar wat jongens terug. Jordy den Tenter (nu spelend voor tweede klasser JEKA  red.) komt in ieder geval terug naar SAB dus dat is wel een versterking voor ons.”

”Een bredere selectie zou goed zijn, zodat ook de concurrentiestrijd omhoog gaat en zodat je blessures wat makkelijker op kan vangen. Maar we gaan er alles aan doen om directe degradatie te voorkomen er komen een paar belangrijke wedstrijden aan en die zullen we moeten winnen.”

Klik op SAB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SAB voor meer informatie over de club.