Routinier Dennis Stam draagt bij aan KiKa-succes

In deze editie van VJ Dordrecht legt Dubbeldam-voorzitter Arie in ’t Veld uit dat de nieuwbouw van nieuwe kleedruimten en kantine er toch echt gaat komen. Dennis Stam, centrale verdediger bij het zondagteam van trainer Ries Fok, vindt dat er nu wel doorgepakt moet worden.

DORDRECHT – ,,Ik word nog voor de zomer 30 jaar. Er zaagt nog niemand aan mijn stoelpoten. Het is wel de vraag hoelang ik nog kan doorgaan, maar ik zou toch wat graag in die nieuwe kleedkamers zitten”, vertelt Stam. ,,Dan denk ik echt niet meer terug aan die oude troep waarin wij nu moeten omkleden. Wij durven bijna geen teams meer te ontvangen. Het kan echt niet meer. Maar ik begrijp het wel, want er is natuurlijk al jaren niets meer in geïnvesteerd. Aan de andere kant zullen we de sfeer van de oude kantine misschien wel gaan missen. Ik ben in Brabant op nieuwe complexen geweest, daar hangt bij sommige de sfeer van een bedrijfskantine.”

Topprestatie
Dennis Stam heeft het, evenals veel van zijn collega-voetballers, lastig in coronatijd. ,,Het valt gewoonweg niet mee om in conditie te blijven. Je hebt het gevoel dat het ook niet hoeft. Er is geen enkel perspectief op competitievoetbal. In de winter ga je ook niet voor de lol een rondje op straat hardlopen.”

Stam heeft zich in het laatste weekeinde van maart wel ingezet voor KiKa. Mede door zijn enthousiasme liep een deel van het eerste elftal met een grote groep Dubbeldammers de run. De meesten gingen voor de halve marathon. Met deze topprestatie was het doel om 15.000 euro voor KiKa bijeen te lopen. Mogelijk is de opbrengst nog wat hoger uitgevallen. ,,Ik heb mij goed voorbereid en hoop echt dat ik de man met de hamer niet tegenkom.”

Verjongd
De routinier maakte acht jaar geleden de overstap van Oranje Wit naar Dubbeldam. ,,Ik had toen een topstart bij de club. Wij werden tweemaal kampioen, maar kwamen in de tweede klasse wel tekort. Nu hebben wij misschien wel een groep om die stap nog eens te maken. Met Ries Fok hebben wij een ervaren trainer, die het allemaal al heeft meegemaakt. Hij is recht voor zijn raap en staat wanneer nodig goed boven de groep. Hij maakt geen onderscheid en betrekt echt iedereen erbij. Natuurlijk weet hij dat er op termijn verjongd moet worden. Hij wil graag een langere periode blijven en dan kun je niet al te lang op routiniers blijven teren.”

Dubbeldam houdt het in tegenstelling tot de meeste Rotterdamse clubs, nog vol op zondag. Stam: ,,Wij hebben gelukkig nu weer een volwaardige competitie, maar ik heb ook die zogenaamde ‘Belgische’ opzet meegemaakt. In de voorronde wonnen wij een wedstrijd met 22-0. Dat kan toch niet. Dat was echt een rampseizoen.”

Nu heeft Dubbeldam niet te klagen met de stadsderby’s tegen SC Emma, RCD, GSC/ODS en FC Dordrecht (amateurs), ,,Wij begonnen in september 2020 met de derby uit tegen Emma. Een draak van een wedstrijd voor wel veel publiek. Je voelde dat de maatregelen van de corona er nog echt inzaten.”

Klik hier voor meer artikelen over Dubbeldam

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.