Ronald Rombouts wil nu buiten de lijnen van waarde zijn voor Moerse Boys

0
202

Na een opmerkelijke rentree nam Ronald Rombouts (44) afgelopen zomer definitief afscheid als voetballer in de selectie van Moerse Boys. De eigenlijk al gestopte ex-prof hielp vorig seizoen het tweede team van de club uit te brand door te fungeren laatste man, maar richt zich vanaf dit jaar enkel op zijn taak als assistent-trainer van hoofdcoach Jurgen Arnouts.

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van Moerse Boys 1 vorig jaar werd Ronald Rombouts in het zonnetje gezet door voorzitter Anton Daamen en door de altijd massaal aanwezige fans op sportpark Akkermolen bedankt voor zijn inspanningen voor de selectie. Mede vanwege een smalle selectie trok de al drie jaar gestopte Rombouts zijn schoenen afgelopen seizoen weer aan om Moerse Boys 2 te versterken.

“De selectie had weinig spelers en het tweede elftal wachtte een zwaar seizoen in de eerste klasse, met al mijn ervaring kon ik de groep gelukkig helpen”, zo blikt de man uit Zundert terug op die periode. “We eindigden boven de degradatiestreep en ontliepen de nacompetitie, onze doelstelling was gehaald. En als verdediger speelde ik veel lekkere wedstrijden.”

In zijn jonge jaren was Rombouts linkerspits en voor die positie scoutte Willem II de aanvaller bij Moerse Boys. Bij de Tilburgse club stond hij in totaal drie jaar onder contract, maar hij kwam in Tilburg niet verder dan achttien competitiewedstrijden in de hoofdmacht van de Tricolores. Toch koestert Rombouts mooie herinneringen aan de tijd dat hij, tijdens de gouden clubperiode, deel uitmaakte van Willem II.

“Ik speelde onder Co Adriaanse en mijn ploeggenoten waren onder meer Jaap Stam en Jean-Paul van Gastel. Dat was een fantastisch team. Als voetballer en als mens heb ik enorm genoten. Helaas speelde ik niet veel en na een mislukt avontuur bij FC Eindhoven en enkele jaren Baronie uiteindelijk weer bij ‘mijn’ Moerse Boys terecht. Op Wikipedia staat dat ik na FC Eindhoven nog voor Lierse SK heb gespeeld, maar dat is fake news”, grinnikt Rombouts.

“We strijden mee om het kampioenschap en dat is erg knap”

Tot zijn 40ste speelde de aanvaller vervolgens in het eerste van Moerse Boys en nu voelt de man uit Zundert zich prima als assistent van Arnouts, onder wie het vlaggenschip van de club vorig jaar promoveerde naar de eerste klasse. “Ik geniet ervan om bij de selectie betrokken te zijn. Ik train soms nog mee als dat uitkomt in bepaalde trainingsoefeningen, maar in principe probeer ik vooral buiten de lijnen van waarde te zijn voor de club. Sowieso was het voor mij prachtig om na mijn profavonturen hier terug te keren. De vereniging is heel hecht.”

Vorig jaar werd Moerse Boys zeer overtuigend kampioen en dit seizoen gooit de oranje-witte formatie ook in de eerste klasse hoge ogen. Het team is jong, fit en ook op tactisch gebied hebben hoofdtrainer Arnouts en rest van de staf met Rombouts in de gelederen het goed op poten staan zegt Rombouts, die zelf momenteel niet denkt aan een nieuwe rentree binnen de selectie. “Maar ik zou het zo weer doen hoor, op de training gaat het nog altijd best goed”, grinnikt hij.