Rob van Gageldonk: De aanvoerder met een terugkeer van formaat bij VCW

0
761
Rob van Gageldonk VCW

Na drie seizoen heeft Rob van Gageldonk, de 32-jarige aanvoerder van het eerste elftal van VCW, weer zijn rentree gemaakt. Hij is na een lange periode van afwezigheid teruggekeerd op het voetbalveld en maakt hij een indrukwekkende comeback.

Rob, geboren en getogen in de buurt van VCW, begon op vijfjarige leeftijd zijn voetbalavontuur bij deze club. Hij werd met open armen ontvangen in de jeugdelftallen en doorliep gestaag alle leeftijdscategorieën. Op zijn achttiende kreeg hij de kans om aan te sluiten bij het eerste elftal, hoewel hij zijn debuut al eerder maakte op zestienjarige leeftijd.

Met trots vertelt Rob over zijn tijd bij VCW: “Ik heb het voorrecht gehad om meer dan 200 officiële wedstrijden te spelen in VCW 1. Helaas heb ik vanwege persoonlijke redenen drie seizoenen niet kunnen voetballen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik ben afgelopen november weer begonnen met trainen. In februari maakte ik mijn rentree in het eerste elftal.”

Naast zijn voetbalcarrière heeft Rob onlangs ook een carrièreswitch gemaakt. Hij is nu werkzaam bij een hedera kwekerij in Made, waar hij een breed scala aan taken op zich neemt, variërend van boekhouding en salarisadministratie tot verkoop en werkzaamheden op de werkvloer. Deze afwisseling en uitdagingen spreken hem enorm aan.

Terugkijkend op zijn carrière bij VCW, herinnert Rob zich de promotie naar de vierde klasse in het seizoen 2014-2015 als een hoogtepunt. “Het was een geweldige ervaring om met het team te promoveren onder leiding van trainer Alkan Uzun,” zegt hij met trots.

Nu, op 32-jarige leeftijd, heeft Rob andere doelen voor ogen. Naast fit blijven en genieten van het spel, erkent hij de veranderende rol die hij als oudere speler heeft. “Ik probeer nu een verlengstuk van de trainer te zijn op het veld, coachend tijdens trainingen en wedstrijden,” legt hij uit. “Daarnaast is ons doel om onszelf te handhaven in de vierde klasse.”

De afgelopen twee jaar stonden voor Rob vooral in het teken van de bouw van zijn eigen huis. Dit vergde veel tijd en inspanning, waardoor er weinig ruimte was voor voetbal. Desondanks geniet hij nu van het wonen in zijn nieuwe huis en voelt hij zich voldaan.

Terugkeren naar het voetbalveld was voor Rob een emotionele en fysieke uitdaging. Hij merkte dat zijn fysieke gesteldheid na de winterstop verbeterde, maar het kostte tijd om weer op het niveau van vroeger te komen. Desondanks maakte hij zijn rentree in het eerste elftal op 12 februari tegen Viola, een moment dat hij niet snel zal vergeten.

Wat betreft het huidige seizoen geeft Rob toe dat de positie waar VCW zich op dit moment bevindt, terecht is. Na een moeilijke winterperiode, waarin kostbare punten werden verspeeld tegen concurrenten onderaan de ranglijst.

Gevraagd naar zijn persoonlijke doelen binnen het voetbal, benadrukt Rob het belang van fit blijven en coachend aanwezig zijn tijdens wedstrijden. Hij kijkt op naar voormalig voetballer Mark van Bommel vanwege zijn drive en persoonlijkheid, en bewondert hoe hij het maximale uit zijn carrière heeft gehaald.

Naast voetbal heeft Rob nog enkele andere hobby’s. Momenteel is hij vooral bezig met de laatste klusjes in zijn nieuwe huis, maar hij geniet ook van gezellige borrelavonden met vrienden en brengt graag tijd door op het strand met zijn vriendin. Het hoogtepunt van het jaar voor hem is altijd het carnaval.

Binnen VCW heeft Rob veel waardering voor twee personen. Pierre van de Korput, een trouw bestuurslid van de club die daarnaast talloze andere taken op zich neemt, wordt geprezen om zijn inzet en betrokkenheid. Ook doelman Hans Gelens verdient lof. Ondanks zijn leeftijd staat hij nog steeds zijn mannetje in het doel en wordt verwacht dat hij volgend seizoen het record van meest gespeelde wedstrijden in VCW 1 zal breken.

Voor Rob is voetbal niet alleen een spelletje, maar ook een tweede familie. Hij hecht evenveel waarde aan de sociale aspecten van de club als aan de prestaties op het veld.

Klik op de link voor meer artikelen over VCW
Klik op de link voor meer informatie over VCW