GJS zit er in het nieuwe seizoen keurig bij

0
467
Jan van Veen GJS

De accommodatie van GJS in Gorinchem-Oost is toe aan een grote renovatie. De grootste sportvereniging van Gorinchem is met de werkzaamheden al gestart en de aannemer verwacht in de zomer de hele klus geklaard te hebben.

GJS was in de gelegenheid om met steun van de Stichting Waarborgfonds en de gemeente in de goede tijd een uiterst gunstige lening af te sluiten. Het rentepercentage ligt onder de twee procent. Zeer aantrekkelijk voor de club met inmiddels 1100 leden. Ondertussen zijn de contouren van de twee nieuwe kleedkamers bij de vernieuwde entree van het clubgebouw al duidelijk zichtbaar. ,,Bovendien is er sprake van een stuk verduurzaming met een betere warmteregulering”, vertelt voorzitter Jan van Veen. ,,De kantine, deze wordt half juli opgeleverd, krijgt een complete facelift en de toiletgroepen worden aangepast en ook geschikt gemaakt voor mensen die moeilijk ter been zijn.” De huidige bestuurskamer, Van Veen noemt het liever een vergaderkamer, wordt zes meter verlengd.

Jan van Veen – hij zit in zijn dertiende jaar als voorzitter van GJS – is het niet eens met mensen die altijd maar tegen de overheid aanschoppen. ,,Wij, en ook alle andere verenigingen in deze stad, krijgen veel steun van de gemeente Gorinchem. Op alle buitensportcomplexen is LED-verlichting aangebracht en de baten zijn voor de verenigingen. Voor ons gaat het straks om vier verlichte velden. Daarnaast worden verenigingen gesteund bij de energielasten. Dat is redelijk uniek, want dat zie je niet in veel andere gemeenten. Bij GJS was sprake van een verdubbeling van de energielasten naar 60.000 euro per jaar. Daarin komt onze gemeente ons deels tegemoet en dat is erg netjes.”

Toekomstbestendig
GJS krijgt op het hoofdveld kunstgras. De aannemer heeft beloofd dat dit er aan het einde van de zomer in ligt. Het speelveld aan de Beatrixlaan wordt een WeTra B-veld. Waarom doet GJS dit allemaal? Van Veen: ,,Wij betalen per definitie geen spelers en dat gaat zolang ik hier met mijn bestuur leiding geef ook niet gebeuren. Dat betekent wel dat je moet zorgen voor een fatsoenlijke accommodatie. Wij gaan dus de randvoorwaarden optimaliseren. Boven de nieuwe kleedruimten ontstaat een royaal terras. Er komt een accommodatie die, voor onze nu al zeventig teams, toekomstbestendig is.” Een zorg blijft de parkeergelegenheid.

De club kan altijd rekenen op steun vanuit Business United GJS, de businessclub van en voor de club. Sinds de officiële oprichting in het najaar van 2008, mogen zij ruim veertig bedrijven tot het ledenbestand rekenen. Doelstelling van de businessclub is om GJS op verschillende fronten te ondersteunen. Van materialen om te trainen tot het leveren van inspanningen om de noodzakelijke uitbreiding te realiseren.Ergens in de maand september, nog voor de start van de nieuwe competitie, organiseert GJS een groot openingsfeest van het vernieuwde sportcomplex.

Klik op GJS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op GJS voor meer informatie over de club.