Rob de Wit van vv Haastrecht was ooit een gevreesde linksback, maar keepen ging hem beter af

0
371
rob-de-wit-vv-Haastrecht

Vandaag gaan we in gesprek met Rob de Wit van vv Haastrecht. De keeper heeft jaren lang onder de lat gestaan bij het eerste, maar nu is Rob zes maanden op rondreis met een camper en laat die voetbal heel even links liggen.

Carrière
‘Mijn voetbalcarrière is begonnen op 8-jarige leeftijd in de toen nog zogeheten F2 als gevreesde linksback. Bij de overstap naar het grote veld ben ik keeper geworden en sindsdien heb ik de eerste jeugdelftallen vertegenwoordigd van de vereniging.’

Hier bleef het niet bij voor Rob. ‘Na een aantal keer op de bank plaats genomen te hebben, heb ik op mijn 16e mijn debuut mogen maken na een rode kaart van de eerste keeper (het krantenartikel zou nog ergens op zolder in een oude schoenendoos moeten liggen).
Na de overstap naar de senioren ben ik vaste keeper van het eerste elftal geworden en tot mijn vertrek ook gebleven.’ Momenteel kan Rob ook erg genieten van David De Gea. De keeper van Manchester United is een hele goede keeper. Het was afgelopen zondag wat minder bij hem na de 7-0 veegpartij bij Liverpool.

Op dit moment is Rob bezig met een rondreis door Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden met een camper. Dit doet die samen met zijn vriendin en de hond.

Huidig seizoen
Nadat Rob en zijn teamgenoten vorig seizoen gepromoveerd zijn spelen ze nu een klasse hoger. Op voorhand een onbekende competitie met clubs die vrij onbekend waren voor Haastrecht. ‘Na een goede competitiestart hebben we voor de winterstop wat steekjes laten vallen en zijn we de winterstop ingegaan op een tweede plaats. Nu de tweede competitiehelft weer is hervat zijn er zeven punten behaalt uit vier wedstrijden en staan we momenteel op een derde plaats.’

Hoogte- en dieptepunten
Rob heeft afgelopen seizoen zijn hoogtepunt behaald in zijn voetbalcarrière. Nadat ze in 2021 op koers lagen voor promotie, maar wat door corona werd tegengehouden, zijn ze afgelopen seizoen ongeslagen kampioen geworden. Een geweldige prestatie natuurlijk.

Zijn dieptepunt is ook van vorig seizoen. Tijdens een oefenduel heeft Rob een zware hersenschudding opgelopen. Dit heeft best wel wat impact gehad op zijn geheugen.

In het zonnetje zetten
Ook wil Rob nog wel even twee personen in het zonnetje zetten. ‘Peter van Harmelen, onlangs nog benoemd als erelid van de vereniging en eerder al als “Mister Haastrecht”. Al vanaf het moment dat ik lid ben geworden van de vereniging tot de dag van vandaag houdt hij zich bezig met scheidsrechterszaken, jeugdzaken, commissies en noem maar op.’

‘Ook wil ik Jason, de elftalleider van het 1e elftal nog even kort benoemen. Wat hij de afgelopen 2 jaar heeft betekend en gedaan voor het elftal, chapeau!’

Klik op v.v. Haastrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v. Haastrecht voor meer informatie over de club.