Voetbalster Sherida Spitse veilt EK-voetbalschoenen voor het goede doel

0
283
Sherida-Spitse-Winactie-Catawiki

Voetbalster Sherida Spitse veilt EK-voetbalschoenen voor het goede doel. Haar doel met het cureren van deze veiling? Vrouwensport op de kaart zetten. Naast voetbalitems, veilen ook zwemster Ranomi Kromowidjojo, wielrenster Marianne Vos en handbalster Bo van de Wetering iconische sportmemorabilia voor het goede doel.

Amsterdam, 7 maart 2023 – Voetbalster Sherida Spitse staat bekend om haar assists en voorbereidende werk met doelpunten als resultaat. Ter ere van Internationale Vrouwendag, veilt ze haar EK-voetbalschoenen uit 2022 op Catawiki, het toonaangevende online veilingplatform voor bijzondere objecten. Met deze schoenen liet ze haar puntgave traptechniek zien, zoals bijvoorbeeld de prachtige assist van Sherida op Damaris Egurrola bij het belangrijke openingsdoelpunt tijdens Nederland-Portugal afgelopen zomer. Haar doel met deze veiling? Iets terug doen voor sport die haar zoveel heeft gebracht door jonge vrouwen te inspireren en vrouwensport op de kaart te zetten. De veilingopbrengst van de voetbalschoenen gaat naar het Rode Kruis, waarvoor zij ambassadrice is.

Interesse in vrouwensport groeit
Vorig jaar kende het vrouwenvoetbal een nieuw hoogtepunt toen een wereldwijd publiek van maar liefst 280 miljoen mensen naar het Europees Kampioenschap keek. Door deze groeiende populariteit van vrouwensport voorspellen sportexperts van Catawiki dat de markt voor vrouwensportmemorabilia een impuls zal krijgen.

Sherida Spitse speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling voor het Nederlandse vrouwenvoetbal en gelooft sterk in positieve, toegankelijke rolmodellen om het vrouwenvoetbal te promoten. Hierover zegt ze: “Ik begon mijn carrière toen de sport nog niet erg populair was voor meisjes. Gelukkig heb ik de belangstelling voor vrouwenvoetbal in de loop der jaren explosief zien groeien. Voetbal heeft me zoveel gegeven in mijn leven, dus wil ik iets terugdoen voor het spel en een nalatenschap creëren voor vrouwen- en meidenvoetbal. Ik ben blij met de groeiende aandacht voor de sport, de atleten en de vrouwensportmemorabilia. Het is geweldig om te zien hoe de sport op al deze manieren volwassen wordt.”

Unieke sport memorabilia items in de veiling
De veiling op Catawiki bevat vele unieke sport memorabilia items van inspirerende rolmodellen. Hiermee worden deze persoonlijke items toegankelijk voor een brede fanbase. Pronkstukken in de veiling zijn onder andere:
Een persoonlijk gesigneerd wedstrijdpak van Ranomi Kromowidjojo:
Ranomi Kromowidjojo is drievoudig Olympisch kampioene, meervoudig Europees kampioene en meervoudig wereldkampioene. Dit racepak (‘Bishamon Arena Race Suit Closed back F34/D32’) is zowel gedragen bij het EK zwemmen in Boedapest 2021 (2x goud en 2x zilver) als bij het WK zwemmen in Abu Dhabi 2021 (2x goud, 2x zilver en 2x brons). Het item is rechtstreeks door Ranomi ingebracht en als bonus is er een gesigneerde foto toegevoegd.
Een groene trui van de Tour de France 2022:
Dit shirt is persoonlijk gesigneerd door Marianne Vos en Wout van Aert. Vorig jaar (2022) won Marianne Vos de groene trui bij de vrouwen en was Wout van Aert de winnaar bij de mannen.
Een wedstrijdshirt van Bo van de Wetering:
Dit shirt is meervoudig door de top handbalster gedragen en is bovendien is gesigneerd door het hele team. Bo droeg het shirt tijdens de EK Kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland en Duitsland op 23 & 24 april 2022. De opbrengst ervan gaat naar Giro 555.

Catawiki is een grote supporter van vrouwensport en wil de markt voor vrouwensportmemorabilia verder stimuleren. Experts van Catawiki verwachten dat de waarde van vrouwensportmemorabilia verder zal stijgen naarmate vrouwensport in populariteit blijft toenemen. De waarde van sommige objecten is al omhoog geschoten.

Genevieve Tearle, General Manager Collectables bij Catawiki:
“Bij Catawiki zien we dat de nieuwe generatie verzamelaars, onder andere Millennials, nu de belangrijkste groep van kopers vormt. Zij zijn zich zeer bewust van gelijkheid en diversiteit, wat je terugziet in de memorabilia die zij willen verzamelen. Nu het vrouwenvoetbal terecht meer aandacht krijgt en dankzij de uitstekende prestaties van atleten als Sherida, beginnen deze sportmemorabilia in waarde te stijgen.”

Geïnteresseerde fans en verzamelaars kunnen hun bod op de Women’s Sport Memorabilia veiling uitbrengen tot en met woensdag 15 maart.