RKVV Roosendaal was net te wisselvallig

0
495
rkvv-roosendaal-jesper

Zat er dit seizoen meer in? Misschien wel. Tenminste, dat gevoel heeft Jesper de Wit van tweedeklasser RKVV Roosendaal. Want na iets te veel wisselvalligheid, grepen ze aan het einde van het seizoen uiteindelijk toch nét naast nacompetitievoetbal. “Met een jong elftal, ontbreekt het ons soms aan ervaring.”

Ervaring die hij als 21-jarige voetballer, ook nog niet meteen op de mat brengt. En dus is het soms nog net iets te gretig. “Alles op het hoogste tempo willen doen, in plaats van een wedstrijd even dood spelen. Tegenstanders doen dat vaak wel, daar konden we moeilijk mee omgaan.” Toch is een plek bij de eerste vijf, allesbehalve slecht, zo relativeert De Wit. “Ons doel was de top drie aanvallen, dus we zijn redelijk geslaagd.”

Uitdaging
Sowieso blijft spelen voor het vlaggenschip iets bijzonders, voor de jongeling. “Ik voetbal hier al heel mijn leven, vanaf de F7, toen was ik vijf. Altijd bij het eerste kijken, daar keek je echt tegenop. Tuurlijk hoopte je er dan zelf ook ooit te staan…” Dat is hem, inmiddels alweer vier jaar geleden, dus ook gelukt. “Eerst nog tijdens corona, sinds vorig seizoen doe ik alles ook echt mee.” Een flinke stap, zo merkte hij. “Van de jeugd, naar de senioren, is een groot verschil. Qua tempo, maar vooral ook de energie die je moet brengen.” Toch, na een eerste schrikmoment, was het vooral genieten, voor De Wit. “Ik miste op een gegeven moment de uitdaging bij de jeugd, dan is dit uiteindelijk veel leuker.” Helemaal als je vaak wint én dus zelfs nog bijna nacompetitie voor promotie haalt. “Het begon wel echt te leven in de groep. Er werd meer over gepraat en je gaat nog net een beetje scherper trainen. Het had heel mooi geweest om dat een keer mee te maken, zeker ook voor de ervaring.” Want, zo is hij ook meteen wel eerlijk. “Ik weet niet of promoveren naar de eerste klasse, goed voor ons zou zijn. Met zo’n jonge groep.” Waar het mislopen van een periode uiteindelijk aan heeft gelegen? De Wit heeft wel een idee. “We scoren te weinig…”

Rood cirkeltje
Iets waar hij zelf, gezien zijn positie, maar weinig aan kan doen. “Ik ben begonnen als centrale verdediger, maar sta nu meer ‘op zes’. Als ik mag kiezen, speel ik daar het liefste. Vooral om het spelletje te kunnen verdelen.” Goed en rustig aan de bal, toch ziet De Wit nog genoeg punten ter verbetering. “Mijn handelingssnelheid moet omhoog en verdedigend nog meer mijn mannetje staan. Dan straal je vanzelf ook wat meer leiderschap uit, denk ik.” Een beetje zoals zijn vroegere voorbeeld, Virgil van Dijk. “Toen speelde ik zelf nog als ‘cv’. Nu kijk ik graag naar Mats Wieffer.” De glimlach op zijn gezicht, verraadt veel. “Ik ben voor Feyenoord, dus 15 mei stond al enige tijd met een rood cirkeltje in mijn agenda: naar de Coolsingel!” Goed voorbeeld deed uiteindelijk niet volgen, maar de Roosendaler, hij woont om de hoek van de club, probeert het volgend seizoen gewoon opnieuw. Al is zijn geduld, niet oneindig. “Ik blijf sowieso nog een jaar, want ik wil hier promoveren. Maar als dat niet gebeurt én er komt een kans om hogerop te gaan, zou ik dat wel overwegen. Dat is uiteindelijk wat je wilt als speler, toch?”

Klik op Rkvv Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Rkvv Roosendaal voor meer informatie over de club.