Rik Impens geniet van het voetballen in Nederland

0
94

HSV HOEK – Hij is bezig aan zijn eerste seizoen in het shirt van hoofdklasser HSV Hoek. Direct werd duidelijk dat de spelverdeler een meer dan toevoegde waarde is gebleken. En zelf geniet hij van het voetballen ‘ over de grens’.

Toch kreeg hij zo aan het eind van de rit een flinke teleurstelling te verwerken in de vorm van een blessure aan de hamstring. “Ik raakte in de wedstrijd tegen Smitshoek geblesseerd aan de hamstring. Het bleek om een scheur te gaan en ik werk nu elke dag met de fysio van KAA Gent, mijn oude-club, om zo snel mogelijk fit te worden. Want ik zou het jammer vinden dat voor mij dit seizoen zo zou eindigen.”

Ongeslagen
Want na een fantastisch verlopen voorbereiding leek iedereen ervan overtuigd dat HSV Hoek zou meestrijden om de titel. “Maar dat liep toch even anders dan verwacht. Als ik zie dat we voor de winterstop echt een aantal heel domme punten hebben laten liggen…. Dat is doodzonde als we daarvoor aan de finish de rekening zouden moeten betalen, zeker omdat het nu zo fantastisch draait qua prestaties op het eind. We hebben in 2018 nog geen wedstrijd verloren en nog ongeslagen. Daardoor zijn we wedstrijd na wedstrijd weer richting de top van de ranglijst geklommen.”

Flow
Saillant is in het geheel dat sinds trainer Jannes Tant aangaf te vertrekken, zijn ploeg ineens begon te winnen. “Al heeft het een niets met het ander te maken. Want voor de winter viel de bal gewoon niet en in 2018 lijkt het allemaal te passen, zijn we in de flow terecht gekomen en is het gaan lopen. We winnen uit op Noordwijk en spelen thuis gelijk. We zullen nooit weten waar we nu zouden staan als we ook voor de winter zo hadden gespeeld. Maar ik denk wel dat we dan daadwerkelijk voor de titel gestreden zouden hebben. Persoonlijk vind ik het jammer dat de trainer vertrekt. Ik had een goede band met hem en hij gaf me hier toch het vertrouwen. Maar ik denk ook dat hij zelf toe was aan een nieuwe impuls en ik ben er zeker van dat hij ook bij Gent-Zeehaven prima werk zal gaan leveren.”

Technischer
Impens persoonlijk kijkt wel tevreden terug op zijn seizoen bij de Zeeuws-Vlaamse hoofdklasser. “Ik voel me als een vis in het water hier in deze stijl van voetballen. In Nederland wordt gevoetbald om te winnen en er wordt veel technischer gespeeld dan in België, waar het meer vechtvoetbal is. Zelf gedij ik hier prima. Ik heb me denk ik voldoende kunnen tonen, ben met doelpunten en assists belangrijk geweest voor de ploeg. Het is dan jammer om in de laatste wedstrijden geen bijdrage te kunnen leveren. Daarom hoop ik dat ik wellicht fit ben om de laatste thuiswedstrijd nog van waarde te zijn. En anders hoop ik de nacompetitie met Hoek te kunnen ingaan en te strijden voor promotie. Dat zou een mooi scenario zijn.”

Terugbetalen
Volgend seizoen blijft de voormalig speler van onder andere KAA Gent, Roeselare en Hamme sowieso te bewonderen aan de Lovenpolder. “ Ik heb het prima hier, geniet van het voetbal, het geweldige publiek en de sfeer. Ik kon terug naar België, maar ik ben hier nog niet klaar. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen opnieuw te groeien als speler en mijn bedrage te leveren. Het geraamte van deze groep blijft intact en er komen enkele versterkingen bij, terwijl ook de nieuwe trainer Dennis de Nooijer wilde dat ik zou blijven. Daar spreekt vertrouwen uit en dat wil ik graag terugbetalen met mooie prestaties.”