Rijsdijk Beleidsbepaler van Heerjansdam

0
665
Rijsdijk-Heerjansdam

Na jaren in de dug-out koos Mario Rijsdijk dit seizoen voor een rol als beleidsbepaler. Samen met Rob Snijders vormt Rijsdijk de technische commissie, die de sportieve koers van de prestatie-elftallen bepaalt. “We zijn aan het bouwen en dat betaalt zich uit.”

Natuurlijk moest Rijsdijk in het begin even wennen. Vreemd is dat niet, aangezien hij vijf seizoenen assistent was bij het eerste elftal en dus wekelijks op het veld stond. “Ja, dat was wel even een grote stap”, aldus Rijsdijk. “Maar ik heb het uitstekend naar mijn zin en ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

Zijn privéleven gaf uiteindelijk de doorslag. “Ik heb altijd op het veld gestaan, dan ben je continu bezig. Vaste trainingsavonden, de hele zaterdag op pad… Omdat mijn zoon ook voetbalt, was ik iedere maandag tot en met donderdag op de club. Als je dan op een gegeven moment een gezin hebt, worden die verplichtingen wat minder makkelijk te combineren. Daarom heb ik besloten om in de technische commissie te gaan. Daar heb ik het ook nog druk, maar iets minder op vaste tijdstippen. Ik wilde wel betrokken blijven bij de club, dus was dit een mooie oplossing.”

Rijsdijk houdt zich bezig met het technische beleid rond de selectie en moet zorgen voor verbinding met het tweede elftal en de jeugd. “De laatste jaren zijn we daar vooral mee bezig geweest. Hoe kunnen we zorgen voor een goede doorstroom van de jeugd? Uiteindelijk moeten we het namelijk hebben van jeugdspelers die doorbreken. Zij moeten een belangrijke rol in het eerste elftal gaan vertolken.”

Het loont. Heerjansdam is de laatste jaren goed bezig en strijdt dit seizoen zelfs om promotie naar de vierde divisie. “We zijn heel goed bezig dit seizoen, daar mogen we trots op zijn. Het is heel knap wat we presteren. We hebben een spelersgroep die al lang bij elkaar is en dus goed op elkaar is ingespeeld. We zijn aan het bouwen en dat betaalt zich uit.”

Hoe Heerjansdam dat voor elkaar heeft gekregen? “Wij zijn een gezellige, leuke dorpsclub. Het belangrijkste is dat we voetbal willen uitstralen en met jongens die bij de club passen successen boeken. Die eigen identiteit is heel belangrijk voor ons. Dit seizoen spelen we met zeven jongens uit de eigen jeugd. Dat is mooi om te zien. Komend seizoen halen we drie gerichte aanwinsten. Verder blijft negentig procent van de selectie bij ons voetballen. Dat zegt ook iets over dat ze zich hier op hun gemak voelen.”

Sinds Heerjansdam in 2017 promoveerde naar de eerste klasse, wordt er al stiekem gedroomd van nóg een niveautje hoger. “Maar daar zijn we wel voorzichtig in”, aldus Rijsdijk. “Het is geen kwestie van moeten. Als het gebeurt, zijn we daar natuurlijk wel heel blij mee. Maar we zeggen niet dat we naar de vierde divisie moeten, die druk leggen we onszelf niet op. Maar natuurlijk, dromen mag. Ik ben ervan overtuigd dat we het niveau aan zouden kunnen.”

Klik op vv Heerjansdam voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Heerjansdam voor meer informatie over de club.