Rijnsburgse Boys verslaat Excelsior Maassluis en gaat aan kop

0
168

Eindelijk was er weer een thuiswedstrijd voor Rijnsburgse Boys in competitie verband. Ruim tien maanden moesten we er op wachten maar het publiek kreeg een heerlijke wedstrijd te zien. Na de prima 3-0 overwinning op Excelsior Maassluis mag Rijnsburg zich koploper noemen in de Jack’s League. 

In de thuiswedstrijd met Excelsior Maassluis begon het elftal van trainer Henk Wisman met de mannen die in de wedstrijd tegen GVVV ook aan de aftrap verschenen. De wedstrijd tegen GVVV werd met 3-0 gewonnen maar nu moesten ‘de Uien’ spelen tegen het 5-3-2 systeem dat trainer Dogan Corneille met Excelsior Maassluis speelt. Dit systeem vraagt een andere benadering en daar slaagde Rijnsburgse Boys ruimschoots in. In de voorbespreking moet trainer Wisman zeker gewezen hebben op de gevaarlijke counters van Exelsior Maassluis. Het team wacht de tegenstander graag op en bij balverlies schakelt het reuze snel om. In de wedstrijd was te zien dat Rijnsburg hier goed mee omging. Hoog druk zetten op de momenten dat het kon en inzakken als dat nodig was zodat de ruimte niet te groot werd om te voetballen.

IT-Rijnsburg

Kwartier
Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op. Rijnsburgse Boys was het meeste in balbezit en Excelsior Maassluis wachtte af. Het eerste schot in de wedstrijd kwam op naam van Jeroen Spruijt die vanaf de rand zestienmeter over schoot. Twee minuten later was het Roderick Gielisse, die een goede wedstrijd speelde op het middenveld, die een kans kreeg om de score te openen. Zijn inzet was te zacht om doelman Jean-Paul van Leeuwen te verslaan. Zo kreeg Rijnsburg wat kleine mogelijkheden. Excelsior Maassluis stelde daar een inzet van Darwin Heuvelman tegenover.

Beauty
Rijnsburgse Boys hield het meeste balbezit en op slechts enkele momenten kwam Maassluis er gevaarlijk uit. Dankzij de individuele kwaliteiten van Jeffrey Jongeneelen kwam Rijnsburgse Boys op een 1-0 voorsprong. A la Arjen Robben kwam Jeffrey vanaf rechts naar binnen om vervolgens verwoestend uit te halen vanaf de rand van het strafschopgebied. Als een granaat sloeg de bal in de bovenhoek achter doelman Van Leeuwen. Rijnsburg drukte door en een schot van Roderick kon Van Leeuwen grabbelend uit zijn doel tot corner werken. Excelsior Maassluis wankelde en had moeite met het goed neerzetten van de verdediging. De corner werd een samenwerkingsverband tussen Jeffrey en Furhgill Zeldenrust. De voorzet werd door Masies Artien achter doelman van Excelsior Maassluis gekopt: 2-0. Binnen een half uur zat Rijnsburgse Boys op rozen. Vlak voor rust kon doelman Van Leeuwen een derde Rijnsburgse goal voorkomen. Jeroen Spruijt schoot de bal hard op de vuisten van de doelman.

Tweede helft
In de tweede helft was het Excelsior Maassluis dat moest komen. Er werd meer druk naar voren gezet en Maassluis liet zien dat er echt wel veel voetbal in de ploeg zit. Er kwamen kansen maar doelman Wesley Zonneveld wist verschillende schoten op zijn doel te stoppen. Rijnsburg kreeg in deze fase ook wat kansen maar sprong daar slordig mee om. Jeffrey begon steeds beter te spelen en moest een aantal keren met een overtreding gestopt worden. Aan de andere kant waren het Furhgill en Rob Zandbergen die met scherpe voorzetten de verdediging van Excelsior Maassluis bestookten. Rijnsburg bleef eenvoudig overeind en in de 79e minuut kwam de derde Rijnsburgse goal op het scorebord. Jeroen onderschepte op het middenveld een breed gespeelde bal en ging alleen op doelman Van Leeuwen af. Dani van der Moot kreeg de bal breed gelegd en maakte zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. De 3-0 betekende direct de genade klap voor Excelsior Maassluis.

Man of the match
Na afloop sprak man of the match Masies van een mooie winst. “We gaven weinig weg en stonden achterin goed. Vanaf de eerste minuut hadden we de controle. We zijn de competitie goed gestart en dit willen we natuurlijk zo lang mogelijk volhouden.”
Trainer Henk Wisman was tevreden over de wedstrijd: “Dit is een lekkere overwinning. Dat we achterin de nul hielden is fijn. De verdediging straalde veel betrouwbaarheid uit. In het begin hadden we te snel balverlies. Dat was onnodig. Jeffrey schoot de 1-0 aardig binnen. Na de 3-0 weet je dat het wel klaar is. Onze invallers brachten weer nieuwe energie en zo konden we de wedstrijd eenvoudig uitspelen. We zijn goed begonnen maar we hebben wel tegen teams gespeeld die straks niet tot de bovenste in de competitie gaan horen.” Jeffrey Jongeneelen, de man die de bal wel ‘aardig’ binnentrapte genoot van deze overwinning: “Het stond verdedigend prima. Complimenten daarvoor. Ik raakte de bal goed en dan weet je eigenlijk al dat het echt goed zit. Het is lekker om de competitie zo te beginnen.”

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis 3-0 (2-0)
Scoreverloop:

23. 1-0 Jeffrey Jongeneelen
27. 2-0 Masies Artien
78. 3-0 Dani van der Moot

Toeschouwers: 800
Scheidsrechter: J. Te Kloeze

Gele kaart Excelsior Maassluis: Kevin Ringeling

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Bert Koomen, Masies Artien, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt (85. Ian van Otterlo), Bram Ros (77. Marc Magan), Roderick Gielisse, Jeffrey Jongeneelen (85 Max Hudepohl), Dani van der Moot en Furhgill Zeldenrust (77. Robert Olijfveld).
Opstelling Excelsior Maassluis: Jean Paul van Leeuwen, Kevin Ringeling, Gijs Abbas, Redouan Omar Ouali, Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca (46. Kaylan Muis), Kevin Dercks, Gabri Urbanus, Darwin Heuvelman (65. Remo de Vroege) en Calvin Tureaij (72. Brandon Robinson).

Voor meer informatie over Rijnsburgse Boys klik hier.
Meer artikelen van Rijnsburgse Boys klik hier.

Bron: Rijnsburgse Boys
Foto’s: Hans Heemskerk