Moerse Boys weet zich geen raad met tiental Silvolde

0
126

De opgave was kraakhelder: Moerse Boys moest een resultaat halen tijdens de seizoensopener. De manier waarop deed er niet zoveel toe. Hoofdtrainer Jurgen Arnouts weigerde zich voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Silvolde te verschuilen achter de rommelige voorbereiding. Alleen de eindstand telde. En die was, na ruim anderhalf uur voetbal, niet bepaald bevredigend. Moerse Boys verloor met 3-1.

Het leek een gebed zonder einde, de ‘coronastop’ die er voor zorgde dat de voetbalvelden maandenlang haast onberoerd bleven. Maar zondag kon het eindelijk weer, een officiële wedstrijd van Moerse Boys. 322 dagen na EHC/Heuts-thuis (2-2). Toch zal het overgrote deel van de supporters met name de zondag 19 september met dikke stift hebben omcirkeld. Dan wordt immers de eerste competitiewedstrijd op het eigen Akkermolen afgewerkt. De afstand naar Silvolde – zo’n 170 kilometer enkele reis – vormde voor velen begrijpelijkerwijs een te groot obstakel. Ook de eerstvolgende wedstrijd, op zondag 12 september, speelt Moerse Boys in de Achterhoek.

Hamstringblessure Daan
Geen massale steun dus van de twaalfde man en bovendien geen Pim (schorsing) en Sietse (ziek) binnen de lijnen. De openingsfase bood vervolgens ook weinig reden tot vrolijkheid. Na een evenwichtig begin opende Silvolde na een kwartier immers de score met een rake kopbal. Een doelpunt uit het niets, uit de allereerste serieuze aanval. Daarbovenop kwam niet veel later ook het uitvallen van Daan, die met een hamstringblessure naar de kant moest. Dave loste hem af. De door Jurgen geformuleerde opgave werd er niet makkelijker op.

Toch brak halverwege de wedstrijd plots de zon door voor Moerse Boys. Figuurlijk dan. Want vlak voor rust incasseerde de nummer 3 van Silvolde binnen één minuut twee gele kaarten, waarna Jesse in de slotseconde van het eerste bedrijf de opgelopen achterstand ongedaan maakte. De aanvaller kwam als gelukkigste uit een chaotische situatie en schoot koeltjes binnen. Met een 1-1-ruststand en een overtalsituatie was er voldoende perspectief voor Moerse Boys in de tweede helft. Het wist zich echter geen raad met het tiental van Silvolde.

Kapstok
Met name de Achterhoekse centrumspits Wout Blasman drukte stevig zijn stempel na rust. Hij was het rustpunt in de Silvolde-aanval, haast niet van de bal te krijgen. De Klein-Zundertse achterhoede had geen antwoord op de dadendrang van de ijzersterke Blasman, die enkele seizoenen terug nog 24 maal doel trof in de Hoofdklasse. Ook vandaag was hij eenmaal trefzeker. Belangrijker nog was zijn rol als kapstok en handenbinder.

Het was echter niet louter de aanwezigheid van Blasman die Moerse Boys parten speelde. Het moet ook in de spiegel kijken. Vanaf het moment dat Silvolde vlak na rust weer de leiding nam via – opnieuw – een rake kopbal, grossierden de oranjehemden in slordigheden. Waar vóór rust in fases nog geduldig werd gezocht naar de vrije man, daar kwamen na de thee teveel ballen niet aan. Moerse Boys had de man meer, Silvolde kreeg de kansen. Met enkele knappe reflexen hield doelman Tom zijn ploeg lang in de wedstrijd.

Zo’n 25 minuten voor tijd bracht Jurgen met Job een extra aanvaller. De gedachte van de aanwezigen ging terug naar die ene thuiswedstrijd tegen IFC van vorig seizoen, toen de supersub Moerse Boys naar de overwinning schoot. Zover kwam het vandaag niet. Zelfs een gelijkspel zat er niet in. Daar kon ook Kas als ultiem breekijzer in de slotminuten geen verandering meer in brengen. Nooit maakte Moerse Boys na rust echt aanspraak op een doelpunt. Een serieuze kans viel niet meer te noteren. Diep in blessuretijd velde Blasman in de omschakeling definitief het verdict.

De competitiestart waar zo naar werd uitgekeken, eindigde in een teleurstelling. De doelstelling – een resultaat halen – werd niet volbracht. Silvolde won verdiend met 3-1. Moerse Boys krijgt nu twee weken om door te bouwen, want volgende week is een competitieloos weekend voor ons vlaggenschip. De week erop volgt weer een verre uitwedstrijd, dan bij RKZVC in Zieuwent. Tot dan.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Job de Meijer) – Joris Goossens – Sjoerd Broos (Kas Mol) – Marvin de Beer – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Dave Schoenmaker) – Jesse Mouws.

Klik hier voor meer informatie over Moerse Boys.
Lees hier meer artikelen over Moerse Boys.

Bron: Moerse Boys