Rick Bevelander terug op oude nest bij WIK’57

0
206

Na zeven seizoen in het eerste bij MZC’11 werd het voor Rick Bevelander tijd om terug te keren op het oude nest. De 27-jarige middenvelder, die ook uit de voeten kan in de spits, keert terug bij WIK’57, de club waar het voor hem allemaal is begonnen.

Terugkeren bij zijn oude liefde stond altijd al op de planning, maar komend seizoen gaat het er dus echt van komen. “Het was altijd al de bedoeling om terug te keren, maar wel op een moment dat ik nog fit was en iets kon toevoegen. Het blijft je club en ik wil graag nog iets betekenen voor mijn clubje op ’t dorp!”

Bevelander begon met voetballen toen hij vijf jaar oud was en sloot zich toen vanzelfsprekend aan bij de club in het dorp. Tot zijn vijftiende voetbalde hij in de jeugd bij WIK, alvorens hij besloot om zijn geluk te gaan beproeven bij het latere MZC’11. Een periode waar hij met veel voldoening op terugkijkt. “Ik heb daar een mooie tijd gehad en veel meegemaakt. Nacompetitie gespeeld, kampioen geworden en op een hoger niveau mogen voetballen. Daar heb ik van genoten.” Maar nu is het dus tijd om het groen-wit van WIK weer aan te trekken, een keuze die hij weloverwogen heeft gemaakt. “Bij MZC stopten Martijn van Grunsven en Freek Torensma, waardoor ik een van de oudsten zou zijn. Dat zag ik niet zo zitten.”

Beleving
Dat de keuze op WIK’57 zou vallen was dus voor weinig mensen een verrassing. Ondanks dat hij een tijdje is weggeweest, is hij de club altijd blijven volgen, vooral ook omdat veel van zijn vrienden er nog steeds voetballen. Bevelander gaat nu op een lager niveau voetballen, maar dat wil niet zeggen dat het fanatisme daarmee ook afneemt. “We hebben veel jonge gasten in de selectie, dus ik zal de ploeg op sleeptouw moeten nemen. Ik wil ze graag wat leren op het gebied van beleving en echt willen winnen, dat is iets wat je leert op een hoger niveau.” Met een nieuwe trainer en een jonge groep wil hij de lat dan ook niet te hoog leggen. “We zullen niet meteen bovenin meedoen, maar ik hoop dat we meer winnen dan vorig seizoen.” Over zijn keuze en de eerste indrukken is hij in ieder geval duidelijk. “Ik heb nog geen spijt en dat ga ik ook niet krijgen!