Rhoon moet pas op de plaats maken bij Excelsior’20

0
195
20231014 Merrelaar hoofdwond[87]

Na 3 wedstrijden al een eerste topper tussen twee van de koplopers. Het begon met een verplaatsing van het door de scheidsrechter afgekeurde hoofdveld naar een bijveld op kunstgras. Met wat vertraging begon de wedstrijd.

Rhoon pakte direct het initiatief en Excelsior’20 trachtte daar met veel dynamiek onderuit te voetballen. De eerste 25 minuten verstreken zonder veel kansen tot Excelsior’20 met veel beweging door de verdediging van Rhoon sneed en de 1-0 aantekende. Daarna had Mitch Fransen na een goede aanval de 1-1 op zijn schoen. Normaal van deze afstand is dat een zeker doelpunt maar zijn schot verdween jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal naast het doel.

In de 2e helft ging Rhoon meer risico nemen en vaker de lange bal richting de kopsterke Fransen kiezen. Excelsior’20 speelde met veel dynamiek en meer met het mes tussen de tanden. Dit resulteerde in een strafschop voor de Schiedammers. Rick Bonninga pakte deze echter uitstekend.Dit zou de opsteker tot meer voor Rhoon moeten zijn en even later kwam de hoge voorzet op Fransen die de bal door kopte naar Merrelaar die de bal er in frommelde, 1-1.

Excelsior’20 rechtte echter de rug en 10 min later klapte de buitenspelval bij Rhoon niet goed open en de Schiedammers profiteerden daar ten volle van, 2-1.  Twee minuten later was het na een goede aanval opnieuw raak 3-1. Rhoon probeerde het nog wel maar de echte overtuiging was er niet. Excelsior’20 pakte daarom ook verdiend de overwinning. Zij waren bereid net wat verder te gaan dan Rhoon vandaag, daarmee pakten zij de koppositie en moet Rhoon even pas op de plaats maken.

Komende dinsdag oefent een Rhoons 1-2 combinatieteam thuis tegen Capelle 2 (20:00 uur) en dan volgt zaterdag 21 oktober het bekertreffen tegen ASC (Ajax Sportman Combinatie) uit Oegstgeest. Aanvang van deze thuiswedstrijd tegen de ploeg uit de 3eklasse A is om 15:00 uur aan de Omloop.

Klik op vv Rhoon voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Rhoon voor meer informatie over de club.