NSVV wint knap van XerxesDZB

0
254
nsvv foto

NSVV kwam snel op voorsprong en toonde daarna veel karakter en legde een geweldige teamprestatie op de mat. XerxesDZB toonde veel voetbalkwaliteit in de ploeg te hebben en dacht als gedoodverfde kampioenskandidaat de drie punten te kunnen ophalen uit Numansdorp. NSVV moest zich heel compact terugtrekken op de eigen helft en kwam onder druk te staan. Door met man en macht te verdedigen bleef NSVV knap op de been en sleepte soms met kunst en vliegwerk de 1-0 overwinning over de streep.

In de eerste helft was de wedstrijd nog maar net begonnen toen Mitchel Louwerens een aanval opzette samen met Sjoerd Hofstede. Mitchel sneed het zestienmetergebied in en kon uithalen op de keeper. In eerste instantie redde XerxesDZB keeper Ferry Hagendijk, maar de rebound kwam weer voor de voeten van Mitchel terecht. Deze keer bedacht Mitchel zich geen moment en ramde de bal hard in de kruising. XerxesDZB was wakker en begon lekker te draaien. Vooral Myron Bostdorp zorgde voor continu dreiging en maakte veel succesvolle dribbels. Uiteindelijk bleef het vaak bij dreiging en werd er geen gevaarlijke kans gecreëerd, op één moment na. De bal werd goed teruggelegd op de vrijstaande XerxesDZB aanvaller Orlano Stewart. Hij schoot ter hoogte van de penaltystip naast het doel en hielp hiermee de grootste kans van de eerste helft om zeep. Daarnaast was er alleen nog een afstandsschot van Numansdorper Wouter Rieken die in het verkeerde shirt speelt. Net buiten de zestienmeter mocht Wouter op het doel van NSVV schieten, maar zijn schot vloog over het doel. NSVV had gespannen de eerste helft overleefd en leek dit niet nog een helft te kunnen volhouden.

In de tweede helft ging XerxesDZB verder waar het gebleven was. NSVV kwam mede door het goed druk zette van XerxesDZB bij balbezit van NSVV, niet aan goed voetballen toe. NSVV moest zich in de tweede helft beperken tot de counter. Mitchel Louwerens zorgde met zijn snelheid en loopacties voor wat gevaar en had nog bijna uit de draai de riante twee tegen nul voorsprong op de pantoffel. Verder was het XerxesDZB wat de klok sloeg. XerxesDZB mocht ontzettend veel cornerballen nemen, maar werd nimmer gevaarlijk. NSVV ging de strijd aan en liet zien veel karakter in de ploeg te hebben. Telkens was er een speler van NSVV die zich met een uiterste krachtsinspanning nog voor een inzet wierp. Tweemaal kreeg XerxesDZB nog een grote kans, maar dan heeft NSVV nog altijd iemand op doel staan die op keepen zit. Jarmo Hartgers keepte weer een geweldige pot en had twee cruciale reddingen. Van dichtbij kon XerxesDZB aanvaller Orlano Stewart de bal intikken, maar op de lijn keerde Jarmo de inzet. De tweede redding was een schot van XerxesDZB aanvaller Leonardo de Pina, die Jarmo in het uiterste hoekje van zijn doel stopte. Met de billen bij elkaar wist NSVV de voorsprong over de streep te trekken. Met een staande ovatie van het thuispubliek verlieten de spelers van NSVV het veld.

Voor de NSVV-supporter is het weer leuk om naar de ranglijst te kijken en hierop bleek NSVV met stip gestegen naar de 6e plaats. SHO speelde weer eens gelijk tegen de andere koploper Papendrecht en hierdoor bleef de schade voor kampioenskandidaat XerxesDZB beperkt. NSVV heeft veel geleerd van deze wedstrijd en kan vol vertrouwen naar de volgende pot uitkijken. We slaan een weekend over en zaterdag 28 oktober staat er weer een thuiswedstrijd voor NSVV op het programma. Tegenstander Sliedrecht is slecht begonnen en heeft driemaal verloren. Makkelijk gaat het nooit worden voor NSVV in deze competitie en kom daarom NSVV ondersteunen in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht.