0
190

Remco voetbalde niet altijd voor de club uit Kruisland. Voorheen rolde voor hem het balletje over de velden van RKVV Valaan en VV Steenbergen. Het seizoen is weer begonnen en dat betekent dat de verdediger aan zijn derde seizoen bij SC Kruisland gaat starten. De kersverse competitie is hoopvol aangevangen.

Tic_253688

Kruisland voert op het moment de ranglijst aan met negen uit drie. Niet geheel verrassend hebben zij de laatste wedstrijd gewonnen. ‘’Afgelopen zondag speelden wij tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Dit is altijd een gewaagde tegenstander en dat was deze keer niet anders. Voetballend konden wij wel wat kleine kansen creëren, wat resulteerde in een verdiende 1-0. Het was zaak om te blijven waken voor een snelle contra van Uno Animo. Door een communicatief zwak moment van ons kregen wij vrij snel de 1-1 om de oren. Na de rust bleven wij rustig combineren en wachtten wij geduldig op de kansen die komen zouden. Ons geduld werd beloond, want wij liepen terecht uit naar een 4-1 voorsprong. Als je achteraf terugkijkt, denk ik dat dit niet geflatteerd was.’’ Ondanks dat Yoeri een hattrick heeft gemaakt, vindt Van der Riet toch dat de Man of the Match award de kant van Niels de Boer opgaat. ‘’Hij maakte keer op keer de aanvallen van de tegenstander onschadelijk.’’

Komende zondag voorspelt een lastige wedstrijd te worden volgens de 25-jarige Remco. ‘’Traditioneel gezien is Beek Vooruit altijd een stugge ploeg voor SC Kruisland. De laatste drie ontmoetingen op Sportpark De Heikant werden allemaal in het voordeel van de thuisclub afgesloten. Zij hebben voorin natuurlijk de gebroeders Schalk lopen en die twee zijn ontzettend rap. Hier zullen wij goed op moeten anticiperen. Op het moment dat wij allemaal 100% gefocust zijn, moeten wij deze lastige tegenstander de baas kunnen zijn.’’ Als koploper moet je natuurlijk altijd uitgaan van een overwinning en dat doet Remco dan ook. ‘’Het zal moeilijk worden, maar de drie punten zullen door een 1-3 overwinning niet in Prinsenbeek worden gehouden.’’

De centrale verdediger hoopt komend jaar een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het team. ‘’Dit wil ik doen door veel minuten te maken en om te scoren waar ik dat kan. Ik speel momenteel weinig, maar ik heb er vertrouwen in dat ik in de weken die komen gaan meer minuten zal maken. Als wij het elke week op kunnen brengen om met volle focus aan de aftrap te verschijnen, dan moet het realistisch zijn om in de top-3 te kunnen eindigen. Wij hebben al veel goede dingen laten zien, maar juist aan de verbeterpunten moeten wij nu gaan werken.’’

Klik hier voor meer informatie over SC Kruisland.
Klik hier voor meer artikelen van SC Kruisland.