Remco Hill: ‘Ik wil dat HVC ’10 op deze manier blijft bestaan’

0
178
Forever Plants

Hoelang is Remco Hill nog voorzitter van HVC ’10? “Ik weet het niet, zeg ik eerlijk. Het is hartstikke leuk om te doen, maar er gaat wel veel tijd in zitten. Zeker 15 a 20 uur in de week ben ik wel met de club bezig. Maar ik heb ook een drukke baan. Ik geef leiding aan twee bedrijven, heb vier kinderen, ben voorzitter van een telersvereniging en nog KNVB-scheidsrechter.”

HVC ’10 komt van ver de laatste jaren, vertelt Hill. “Ik ben nu twee jaar voorzitter en daarvoor was ik penningmeester. Financieel ben ik aardig geschoold en als penningmeester was ik met wat pittige dossiers bezig. We stonden een aantal jaren geleden met het toenmalige bestuur echt voor een financiële uitdaging. Zo hebben we een schuld ingelost bij de gemeente. HVC ’10 staat er nu beter voor, maar we zijn er nog niet. We zitten middenin een transitie en het zou jammer zijn als we het nu door onze vingers laten glippen.”

 

Twijfels

Want heel eerlijk, Hill twijfelt soms over het voorzitterschap. En niet alleen omdat het tijd opslokt. “Het stond niet echt op mijn bucketlist, voorzitter zijn van een voetbalclub, ha ha. En ik wist toen ik begon ook niet dat het zoveel tijd in beslag zou nemen. Vroeger had ik een drukke baan met veel reizen. Nu iets minder, maar nog steeds veel. Gelukkig krijg ik van mijn opdrachtgevers de ruimte, kan ik bijvoorbeeld soms een uurtje eerder weg, door het in de afgelopen jaren opgebouwde vertrouwen. Maar eigenlijk kan je pas voorzitter zijn van een voetbalvereniging als je gepensioneerd bent, want er komt veel op je af en het zijn niet alleen maar leuke dingen.”

Dat laatste legt Hill – een plantenkweker in het dagelijks leven – uit. “We zijn allemaal vrijwilligers, maar in een club gaan verschillende kracht rond. Er wordt best wat gemopperd. Dat is niet heel erg, maar het is niet de energie die nodig is om een club verder te helpen. Want dat willen we toch? Ik ben al dertig jaar eindverantwoordelijke in mijn werk, ik ben een beetje gewend om gelijk te krijgen. Nu moet ik mijn gelijk gaan vragen. Dat maakt het wel uitdagend om dit te doen.”

 

Energie

Daarnaast moet Hill zakelijk gezien harder strijden dan een aantal jaren geleden. “Dat betekent ook dat ik daar meer energie in moet stoppen. Ik wil tijd vrij maken voor HVC ’10, want ik wil ook dat de club vooruit gaat, maar de vraag is of ik die tijd nog wel heb om het te doen zoals ik wil. Want als ik iets niet wil, is het half doen.”

Hill heeft het beste voor met HVC ’10. “Want dat is het ook natuurlijk, je ziet dat kinderen plezier hebben. Dat ze met een glimlach naar de vereniging komen. We hebben 600 leden, trouwe leden kan ik wel zeggen, want ook de senioren blijven ons trouw. Mijn persoonlijke motivatie om dit te doen is omdat ik wil dat HVC ’10 op deze manier blijft bestaan. En alle bestuursleden denken er zo over. Voor de mensen. Ik ben van huis uit niet echt een verenigingsmens, maar wel een gemeenschapsmens.”

 

Jonge generatie

Wat Hill goed doet, is dat hij samenwerkt met een jongere generatie Hoekenezen. “Mensen die het echt leuk vinden om wat voor de club te doen. We hebben acht bestuursleden en ik durf wel te zeggen dat we allemaal onze vrije tijd in de club stoppen. Maar het is niet heel overweldigend met vrijwilligers. Hoe los je dat op? Door het misschien minder zakelijk te benaderen en aan de voorkant te zeggen dat we als club wel iets terugverwachten? Is dat de juiste energie? Ook wij zitten nu op die wip en vragen ons af hoe dat te doen.”

Klik op HVC’10 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op HVC’10 voor meer informatie over de club.