Kieran Pijnen wil zich vooral blijven ontwikkelen bij WVV’67

0
286
GVDB7925- 1

Sinds zijn vierde was hij al ingeschreven als lid bij de Woensdrechtse Voetbal Vereniging, WVV’67, en doorliep Kieran Pijnen (20) er daarna de gehele jeugdopleiding. Inmiddels is hij bezig aan zijn tweede seizoen als vast selectiespeler en wist hij ook direct een basisplaats in het elftal van trainer Ruud Spierings af te dwingen.

Vanuit de JO19 mocht de aanvaller al geregeld meetrainen en minuten maken onder destijds nog Gerard Lazarom, maar was hij niet direct basisspeler. “Ik heb toen wel heel veel geleerd, want het voetballen in de senioren is toch wel even wat anders dan een potje bij de jeugd. Alles gaat sneller en ook een stuk fysieker. Dat was voor mij als snelle buitenspeler wel wennen. In de winterstop hield  de JO19 ermee op en ben ik definitief overgegaan naar de senioren en heb ik me na de winterstop onder Gerard in de basis kunnen spelen.”

Toen vorig jaar in de persoon van Ruud Spierings een nieuwe (en ook voor WVV’67 onbekende) trainer het roer overnam, begon iedereen in de selectie weer op nul. Ook Pijnen moest zichzelf opnieuw laten zien en bewijzen. “Toen Ruud trainer werd en zijn manier van spelen duidelijk werd, ben ik er vol voor gegaan en heb mijn kans gepakt. Ik voel vertrouwen en dat is voor een jonge speler altijd prettig. Ook als ik een keer wat minder speel dan blijf ik dat vertrouwen krijgen en dat is fijn. We hebben overigens ook niet direct heel veel echte buitenspelers in de selectie, dus ook dat is voor mij wel fijn om mezelf daar vol op te kunnen richten en door te ontwikkelen.”

Dit seizoen verrast de Woensdrechtse formatie geregeld in de vierde klasse van het zondagvoetbal en doet de ploeg volop mee voor de bovenste plekken. “We hebben er met onder andere Sander van ’t Hof een echte afmaker bij gekregen en dat is wel prettig. Daarnaast is de kern al heel lang bij elkaar en krijg je ook vastigheden in de ploeg. Zelf heb ik sinds ik bij het eerste elftal speel al overal in de aanval en soms op het middenveld gespeeld. Onder Ruud ben ik vaste linksbuiten en daar voel ik me wel het prettigste. Ik kan zowel in de diepte worden aangespeeld en heb ook graag de bal in de voeten om een actie te kunnen maken. Op die manier probeer ik belangrijk te zijn voor het elftal,”

Door de prima start van WVV’67 hoopt de student bedrijfskunde dat ze dit seizoen minimaal de nacompetitie kunnen halen. “Vorig seizoen liepen we die op het laatste moment mis en dat was wel een domper. Nu hebben we met elkaar uitgesproken om wél die prijs te pakken. Iedereen wil er vol voor gaan en we hebben er denk ik ook echt de groep voor om het ook te kunnen halen. We zijn de competitie in elk geval goed gestart en als je bovenin meedoet in het begin is dat ook goed voor de flow in het elftal. Het is dan jammer dat we de derby tegen Grenswachters verloren en onze ongeslagen reeks niet wisten vast te houden. Al loop je in een seizoen natuurlijk altijd tegen puntverlies aan. Het is vooral zaak om zo lang mogelijk aan te haken en zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.”

Zelf heeft de vleugelspeler ook nog een paar duidelijke doelstellingen op sportief vlak die hij graag wil behalen dit seizoen. “Vorig jaar heb ik tien goals gemaakt, dus dat aantal wil ik graag evenaren en liefst nog verbeteren. Met de komst van Sander ben ik tot op heden vaker de man van de vooractie of de assist. Al zou af en toe een goaltje meepikken toch ook wel prettig zijn.”

Klik hier voor meer informatie over WVV’67
Klik hier voor meer artikels van WVV’67