Er was eigenlijk al (bijna) geen rekening mee gehouden, maar de versoepelingen in mei zorgden ervoor dat het er toch nog van kwam: begin juni kon alsnog een begin gemaakt worden met de Regiocup voor de jeugd. Daar was ook bij VVGZ hartstochtelijk naartoe geleefd.
De jeugdspelers van VVGZ in de diverse leeftijdscategorieën waren er al helemaal op voorbereid. De Zwijndrechtse vereniging had immers al tijdens de VVGZ Jumbo-Maasstede Mixcup een wedstrijdcyclus georganiseerd, waar de jeugdleden vanaf JO8 tot en met JO15 op verschillende zaterdagen in Europese competities (Premier League, La Liga, Bundesliga en Eredivisie) het tegen elkaar hadden opgenomen. Dankzij de inzet van coördinatoren, scheidsrechters, organisatie, trainers en de positieve bijdrage van alle spelers was het over verschillende zaterdagen uitgesmeerde evenement een groot succes.
Onderlinge partijen waren sinds het abrupte einde van de competities begin oktober, meteen ook het definitieve slot van het seizoen, een mooi tijdverdrijf voor de jeugdspelers. De plannen voor de start van een Regiocup, ook bij de senioren, lagen weliswaar klaar maar de doorgang vond uiteindelijk niet plaats.
Protocol
De dalende trend in de coronabesmettingscijfers in mei zorgden er echter voor dat de scenario’s alsnog uit de kast konden. De versoepelingen maakten het immers mogelijk dat er toch in regionaal verband, tegen andere clubs, gespeeld kon worden. Op 5 juni konden landelijk gezien 33.000 jeugdteams eindelijk weer in wedstrijdverband het veld op.
Bij VVGZ was in de aanloop naar die start al een duidelijk protocol afgekondigd. Ouders mochten het complex niet betreden. Hun spelende kinderen moesten worden afgezet en na de wedstrijd opgehaald als zij niet op eigen gelegenheid naar het Noordpark konden komen. Daarbij was het ook niet toegestaan om op de parkeerplaats naar de wedstrijd(en) te blijven kijken. Hoewel de versoepelingen veel mogelijk maakten, bleef de kantine van VVGZ gesloten. Net als de kleedkamers, aangezien daar de anderhalve meter afstand niet kon worden gegarandeerd. Clubs die te gast waren, moesten zich melden en laten registreren onder begeleiding van maximaal vijf begeleiders. Consumpties waren niet verkrijgbaar (ook niet op het terras), spelers mochten hun eigen drinken in een bidon of beker meenemen. Om alles in goede banen te leiden, deed het bestuur van VVGZ een beroep op een legertje vrijwilligers dat de gang van zaken rond de wedstrijden (hulp op de parkeerplaats, opvang van de gastteams et cetera) in goede banen zou leiden. Maar vooral heerste weer het speelplezier. VVGZ JO12 mocht op 5 juni in alle vroegte het spits afbijten, thuis tegen gemeentegenoot Heerjansdam. Teams van Emma, IFC en ASWH waren te gast en voor verschillende jeugdteams stonden trips naar Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland gepland. Het was alsof in juni alsnog de competitie nieuw leven in werd geblazen.
Klik hier voor meer artikelen over VVGZ.
Klik hier voor meer informatie over VGGZ.