Regelmatige overwinning Pelikaan 1

0
99

Op papier zou het een eenvoudige zege van Pelikaan moeten zijn geweest, omdat Pelikaan tweede genoteerd staat en Zwaluwe laatste met twee punten uit de voorgaande tien duels. Dit bleek ook in de praktijk zo.  Vanaf het beginsignaal zette Pelikaan, vol druk op de tegenstander uit Lage Zwaluwe.

Dat resulteerde al naar 13 minuten in een doelpunt. Na een prima aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Jesper Nossent die een slimme steekbal gaf op Adilson Dias de Barros en met een individuele actie kwam hij alleen voor de keeper van Zwaluwe en rondde beheerst af, 1-0. Daarna bleef Pelikaan de lakens uitdelen op het veld maar alleen door een paar corners kwamen er een paar kansjes voor de Peli’s. In de 39e minuut hadden de Zwijndrechtenaren een snelle uitval, waarbij Jordy van Buren van afstand net naast pegelde. Twee minuten later dan toch de 2-0. Een prachtige en snelle aanval over de rechterkant waarbij Jesper Nossent weer met een steekbal door de verdediging van Zwaluwe nu Ruben de Raad alleen voor de keeper zette en deze verschalkte de keeper met een stiftje. Deze 2-0 was ook de ruststand.

Na de rust ging Pelikaan gewoon door waar het gebleven was ondanks de felle tegenwind. Maar daardoor kreeg Roy Weber, uitgeroepen tot de man of the match, in de 48e minuut een goede kans want de diepe bal die vanuit het middenveld werd gespeeld bleef “hangen” en kon hij tussen twee verdedigers door de bal zodanig raken dat hij alleen voor de keeper kwam, maar hij schoot tegen de goed uitgelopen Zwaluwe-keeper aan. Twee minuten later had hij meer succes. Met een schitterende passeeractie zette hij zijn tegenstander te kijk en vanaf de achterlijn gaf hij een voorzet op de bij de eerste paal staande Jesper Nossent die in twee pogingen de keeper van Zwaluwe het nakijken gaf: 3-0.

Als dit nog niet de beslissing was dan kwam die wel na een uur spelen. Een mooie combinatie tussen de ingevallen Jeffrey Nossent en Jordy van Buren bracht de laatste op een meter of dertien van de keeper en liet deze vervolgens met een droge knal kansloos. Pas een kwartier voor tijd kreeg Zwaluwe zijn eerste serieuze kans toen een opkomende middenvelder van Zwaluwe een steekpass probeerde te verzilveren maar zijn schot ging naast. De laatste kans van Pelikaan kwam voort uit een voorzet van Roy Weber vanaf de achterlijn op Valeri Silva die in kansrijke positie over schoot.