IFC wint uitwedstrijd bij De Meern

0
113

Zondag speelde in de Hoofdklasse IFC en De Meern tegen elkaar. De Ambachtse hoofdklasser maakte geen fout en won met een behoorlijk verschil (0-3) van de thuisploeg.

Voor een grote vereniging als De Meern, was de belangstelling minimaal. IFC begon goed aan de wedstrijd en kwam na tien minuten spelen al op 0-1. Danny Slingerland tikte een voorzet binnen van Nico Ramos. Het enige echte gevaar voor rust van IFC kwam nog van Slingerland. Hij nam een goede vrije trap, die werd gekeerd door doelman Swanink. De Meern kreeg wel wat kansen, maar verprutsen die door bijvoorbeeld een vrije schietkans tien meter naast te schieten.

In de tweede helft wat het wat grimmiger en moest de scheidsrechter wat vaker spelers bij zich roepen. Halverwege de tweede helft zette Perry van Eijken een aanval op aan de linkerkant, die de bal op Castillo gaf. Hij zag Joey Grootenboer volledig vrij staan en zag hem de 0-2 maken. Een paar minuten later kon Grootenboer opnieuw uithalen en de 0-3 maken. In de slotfase kreeg tot overmaat van ramp, Solace van De Meen nog een onnodige rode kaart. De invaller kreeg in de blessuretijd zijn tweede gele kaart. IFC was de betere ploeg en won terecht van De Meen, wat een zeer matige wedstrijd speelde.

IFC speelt nog twee wedstrijden dit jaar. Vanavond om 20.00 uur voor de beker in Goes tegen de zaterdag 2e klasser SSV´65 en zondag 16 december in de competitie de regiowedstrijd thuis tegen Unitas uit Gorinchem. De Meern heeft nog een wedstrijd voor de boeg. De ploeg speelt een uitwedstrijd bij Alphense Boys.