Als het eerste gewin kattengespin is knort deze kater nu nog! VV Oosterhout is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De uitwedstrijd tegen het Tilburgse Willem II werd met liefst 1-9 gewonnen.
Spits Stefan Kok was de grote man met 3 goals en 4 assists. Op een kurkdroog veld en onder zeer warme omstandigheden werd om 14.30 uur de bal aan het rollen gebracht door de mannen van trainer Ahmet Türküçü. De kop is eraf, de competitie is weer begonnen. Een, waarschijnlijk, leuke competitie ook met veel ‘titelkandidaten’. Eén van deze titelkandidaten, VV Oosterhout, mocht aantreden tegen de zwakke broeder uit deze competitie Willem II. Willem II heeft enkele goede individuele spelers maar als team is het los zand. Vorig jaar won VV Oosterhout de uitwedstrijd met 3-8 en ook dit jaar werd verwacht om met een ruime score van het veld te stappen.

Al gauw in de wedstrijd wist VV Oosterhout op 0-1 te komen toen een afgemeten voorzet van Stefan Kok binnengeschoten werd door middenvelder Thom van Hoof. VV Oosterhout bleef de bovenliggende partij en met goed combinatievoetbal werd getracht Willem II kapot te spelen. Toch kwam Willem II onverwacht op gelijke hoogte toen de spits in stelling werd gebracht en op de rand van het zestienmetergebied de bal uit de draai achter de verraste doelman Vorthoren schoot.

VV Oosterhout wist gelukkig de draad snel op te pakken en schakelde een tandje bij. Dit leverde al snel vele kansen op en nog voor rust wist VV Oosterhout het duel in het slot te gooien door doelpunten van Stefan Kok en Thom van Hoof. Vooral de 1-3 van Thom van Hoof was van ongekende schoonheid. Een aanval over vele schijven werd subliem afgewerkt. Bijna was er voor rust nog de 1-4 maar helaas kwam Erwin Broeders een teenlengte tekort om een voorzet binnen te tikken.

In de tweede helft was het zaak om achterin de boel gesloten te houden en voorin snel de genadeslag uit te delen aan Willem II. Vorig seizoen wist Willem II bij een 1-6 ruststand in de tweede helft binnen no time terug te komen tot 3-6 en dat scenario moest dit keer vermeden worden.

Gelukkig was VV Oosterhout de gehele tweede helft messcherp en werd Willem II van het kastje naar de muur gestuurd. Vooral achter de verdediging van Willem II kwam ontzettend veel ruimte te leggen en daar profiteerde VV Oosterhout gretig van. Stefan Kok maakte al gauw de 1-4 na een wervelende actie en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Tegenvaller was daarentegen het uitvallen van Ferry Stoop die met een zware enkelblessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Björn van Bijnen en die liet zich gelijk gelden door met zijn eerste balcontact direct de 1-5 aan te tekenen. Nauwelijks een paar minuten later was het Toufik Ould-El Hadj die de 1-6 binnenschoot en Willem II was rijp voor de sloop.

De goed spelende Boyd Gouka werd gewisseld voor Nicky van Seeters en ook hij viel goed in met enkele goede acties. De 1-7 was een eigen goal van een Willem II speler die een voorzet van VV Oosterhout achter zijn eigen doelman schoot. Daarna was het wederom Björn van Bijnen die zijn tweede van deze middag scoorde.

VV Oosterhout bleef doorgaan en verdedigend hoefde het niet veel uit te richten. Willem II werd enkele keren nog wel dreigend maar doelman Vorthoren had een rustige tweede helft.

Kansen bleven komen maar niet elke kans werd een goal helaas. Vooral de Marko Vejinovic aan Oosterhoutse kant (intimi weten wie er hier bedoeld wordt) had wat pech bij twee kansen maar speelde desondanks een puike wedstrijd.

Het slotakkoord kwam op naam van de Man of the Match Stefan Kok. Met wederom een weergaloze actie wist hij de 1-9 binnen te schieten en sloot daarmee de wedstrijd af met 3 goals en liefst 4 assists.

Een klinkende overwinning voor VV Oosterhout dus in de seizoensouverture en direct ook de koppositie te pakken. Weliswaar op basis van doelsaldo maar dit mag de pret niet drukken.

Volgende week zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma en dit is direct de kraker tegen onze vrienden uit Dongen, Olympia’60.

Olympia’60 wist hun eerste wedstrijd knap te winnen van IFC met 3-2 dus VV Oosterhout is gewaarschuwd.

De kraker op Sportpark de Contreie staat gepland om 14.30 uur en belooft weer een héérlijke wedstrijd en gezellige derde helft te worden.

Bron: www.vvoosterhout.nl