RVVH heeft kraamkamer weer op orde

De ontwikkeling van de jeugdopleiding van RVVH uit Ridderkerk heeft sinds een jaar weer vaart gekregen. Peter van Vugt (52) is een van de mensen die zich inzet voor een degelijke opleiding. Hij is belast met de technische kant van het beleid en stelt tevreden vast dat de club vorderingen maakt. Dat scouts altijd op de loer liggen, doet niets aan dat gegeven af.

Het was een tijd niet rooskleurig gesteld met de kraamkamer van RVVH, zo begint Van Vugt zijn verhaal. Gelukkig is er verbetering opgetreden vanaf het moment dat een aantal enthousiaste clubmensen zich verzamelde om de jeugd van nieuwe impulsen te voorzien. “Onze voorzitter Mario Papavoine stuurde alles aan”, zo begint Van Vugt zijn verhaal. “We vonden dat het tijd werd om hem te helpen. We hebben met een groepje de koppen bij elkaar gestoken en hebben de jeugdopleiding nieuw leven ingeblazen. Dat heeft onder meer geleid tot een toename van het aantal leden van jongere leeftijd.”

RVVH is een club waar presteren hoog in het vaandel staat, maar waar resultaat met gezelligheid wordt gemengd. Wat eerstgenoemde element betreft, komt Van Vugt tot de vaststelling dat de club ‘slagvaardiger wordt’. “We hebben natuurlijk een tijd geen wedstrijden kunnen spelen vanwege corona. Desondanks hebben we goed getraind met z’n allen en kunnen we zeggen dat we driehonderd jeugdleden bezitten. Wat vooral een enorme vooruitgang is, is de toetreding van gediplomeerde trainers. We hebben lange tijd een beroep moeten doen op ouders, waar op zich helemaal niks mis mee is. Maar ouders bezitten niet de technische kennis van trainers. Bovendien houdt het op een gegeven moment op met de begeleiding van ouders. Hun kinderen worden ouder en krijgen behoefte aan meer specifieke training. We zijn er heel blij mee dat we nu een flink aantal goede trainers tot onze beschikking hebben.”

Van Vugt zelf heeft zich ontfermd over het JO 17-2 elftal. “Dat team had een trainer nodig en ik vind het erg leuk om hen te helpen. Ik heb zelf een gedegen voetbalachtergrond: ik heb bij clubs als RVVH en Groote Lindt en Rijsoord in het eerste gespeeld en ben jaren assistent-trainer bij eerste elftallen geweest. Vrijwel alle teams zijn nu voorzien van een officiële trainer. Daar gaan we ongetwijfeld de vruchten van plukken later.”

Lachend vertelt Van Vugt dat hij niet keihard wereldkundig gaat maken dat RVVH een ‘toonaangevende opleiding’ wil worden. “Mij zul je niet horen zeggen dat we de hemel willen bestormen. Ik weet uit ervaring dat je goede spelers heel makkelijk kwijt kunt raken. Als je op ons niveau speelt, staan de scouts te wachten bij de poort. Het heeft geen enkele zin om hoog van de toren te blazen.”

Van Vugt sluit af met de tevreden mededeling dat RVVH het werk-leertraject met verschillende vakopleidingen heeft voortgezet. Jongeren die bijvoorbeeld de opleiding Sport en Bewegen volgen, kunnen bij de club terecht om ervaring op te doen. “Heel belangrijk voor de studenten en ook hartstikke nuttig voor ons. Zij helpen ons met het begeleiden van teams en daar hebben wij veel profijt van.”

Voor meer informatie over RVVH, klik hier.
Meer artikelen over RVVH, klik hier.