Deze keer in het item ‘Onder de lat met…’ zijn we in gesprek met Rob de Groot (21) van VV Altena. Rob komt uit Werkendam en is dus bij Kozakken Boys begonnen met voetballen. De Groot is begonnen in de F’jes en heeft na de C’tjes vier jaar niet gevoetbald. Na die vier jaar begon het toch te kriebelen en is hij in de B wederom ingestroomd bij Kozakken Boys. Op 18-jarige leeftijd is hij vertrokken naar Nieuwendijk, een dorp verderop waar VV Altena haar thuis wedstrijden speelt.

HappyPoint_desinfectie

Komend seizoen wordt Rob zijn derde seizoen bij VV Altena. Hij vertelt over het abrupte einde van vorige seizoen en over de voorbereiding op komend seizoen. “Dit seizoen is lastig van start gegaan, i.v.m. de corona is vorig seizoen abrupt tot een einde gekomen en hebben we lang niet meer gevoetbald. Toen we toch weer mochten beginnen met trainen was het dan ook zeker weer eventjes wennen, maar wel weer genieten. Ik moest weer wat wedstrijd ritme op gaan doen, omdat je toch al een tijdje geen wedstrijden had gespeeld. In het begin was het even wennen, maar uiteindelijk verleer je het niet zomaar natuurlijk. Tot nu toe hebben we een goede voorbereiding gedraaid en is de beker weer van start gegaan. Al met al is het een prima begin van het seizoen, met straks hopelijk een goed begin van de competitie.”

Rob moest lachen toen ik vroeg naar het gene waar hij als keeper in uitblinkt. “Hahaha… dit zijn de lastige vragen zoiets zeg je niet zo snel over je zelf. Maar als ik dan toch iets moet kiezen denk ik dat ik een goed meevoetballende keeper ben die met links en rechts uit de voeten kan.” De reden dat Rob een meevoetballende keeper is, is wellicht omdat hij pas in de A1 is gaan keepen. “Ik begon bij Kozakkenboys als spits en heb dat best een tijdje volgehouden. Uiteindelijk keepte ik al een tijdje in de zaal, en toen de keeper bij de A1 tijdens de warming-up uitviel mocht ik het gaan proberen. Dit beviel me wel en heb toen toch maar besloten om op het veld ook te gaan keepen. Tot op het moment van vandaag heb ik daar zeker nog geen spijt van.”

‘Keepers zijn gek’ is een stelling die we bij dit item bij elke keeper voorleggen. Rob kon wel om deze stelling lachen, maar hij is het er niet helemaal mee eens. “Hahaha.. ja dat is een uitspraak die in de loop der jaren steeds bekender is geworden volgens mij. Wat ik er van vind? Ja beetje een lastige vraag. Ik denk niet echt dat keepers gekker zijn dan de spelers. Misschien hebben ze wat andere rituelen voor een wedstrijd en dat valt iets meer op. Dus ja ik vind het wel meevallen, maar ieder zo zijn mening daarover.” Sluit hij af met een lach.

Rob is dus nog niet zo lang actief onder de lat, maar hij heeft al wel degelijk de ambitie van een keeper die van kleins af aan onder de lat staat. “Ik hoop in de toekomst op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen gaan spelen. En misschien ooit nog een keer terug te keren naar Kozakken Boys om daar te gaan knokken voor een basisplaats, maar voorlopig heb ik het nog heel erg naar mijn zin bij Altena en zie ik nog geen reden om hier te vertrekken.”

Naast wedstrijden te hebben gespeeld als zaalkeeper voor CFM Transito heeft Rob deze zomer ook zijn debuut in de Eredivisie Beachsoccer gemaakt bij BS Altena.

Klik hier voor meer artikelen over VV Altena
Klik hier voor meer informatie over VV Altena