Deze keer in het item ‘Onder de lat met…’ zijn we in gesprek David Hartog (17) van VV Sliedrecht JO19-1. David komt uit Sliedrecht en speelt hier ook al heel zijn leven. Hartog begon op zijn zesde met voetballen en zit sinds de JO11-1 bijna elk jaar in de selectie. 

sportcentrum-dordrechtDavid begon op acht jarige leeftijd met keepen. ”Ik was ander halfjaar gestopt met voetballen en op acht jarige leeftijd pakte ik het voetbal weer op. Mijn trainer vroeg toen waar ik wilde spelen. Ik mocht er even over nadenken en ik besloot keeper te worden, dit kwam deels door mijn broer die op dat moment ook keeper was.”

David vertelt over het abrupte einde van vorige seizoen en over de voorbereiding op komend seizoen. ”Vorig jaar speelde ik in Sliedrecht 12, dit omdat ik mijn broer en zijn vrienden wilde helpen met hun vriendenteam. Dat seizoen kwam abrupt tot een eind, terwijl we wel lekker bezig waren in 2020. Dit jaar heb ik er voor gekozen om weer in de selectie te spelen. Ik hoop dit jaar zoveel mogelijk minuten te spelen en een vaste waarde te worden. Op dit moment ben ik tweede keeper, dus er is veel werk aan de winkel. Daarnaast hoop ik dat we met de JO19-1 zo hoog mogelijk kunnen eindigen in de competitie.”

‘Keepers zijn gek’ is een stelling die we bij dit item bij elke keeper voorleggen. David is het wel met de stelling eens, maar niet in zijn geval. ”Die stelling komt in veel gevallen voor maar ik ben een uitzondering. Ik ben niet zo heel gek, ik ben een kalme keeper. Daarnaast heb ik ook geen gekke rituelen voor voor de wedstrijd.”

David heeft geen duidelijk doel voor de toekomst. ”Het is moeilijk om te zeggen wat ik in de toekomst wil bereiken als keeper, ik ben al zeventien jaar en speel bij een amateurclub en heb dit seizoen nog nul minuten gespeeld wat wel in je hoofd gaat spelen. Ik wil gewoon het beste uit mezelf halen en me best doen, meer kan ik niet doen.”

Wij wensen David Hartog en VV Sliedrecht JO19-1 veel succes in de competitie.

Foto: Dennis Wielders

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht