Lauer oogst log met Kapelle TV

Dimitrie Lauer (18) heeft twee hobby’s: voetballen en filmen. ‘Laat ik die twee hobby’s nou een combineren’, moet de jongeling vast gedacht hebben. En dus filmt Lauer vanaf dit seizoen alle thuiswedstrijden van zijn geliefde clubje VV Kapelle.

Tot vorig jaar hees hij zichzelf nog iedere week in het rood-witte tricot. Een zwakke enkel zat echter een verdere voetbalcarrière wat in de weg, waardoor Lauer besloot het over een andere boeg te gooien. Zijn studie (AV-Specialist, Camera) aan het Zoomvliet College in Bergen op Zoom hielp hem enigszins bij die beslissing. ,,Die studie neemt heel veel tijd in beslag”, begint Lauer. ,,En dan is het ideaal om het te combineren met het voetbal. Ik zit nu in het tweede jaar van de studie en ik weet nu absoluut zeker dat ik later werkzaam wil zijn bij meercameraregistraties. Dat je dan bijvoorbeeld cameraman bent bij een wedstrijd als Ajax-Feyenoord.”

Geen kantinebezoek
Voor de Kapellenaar zijn de wedstrijdopnames puur vrijwilligerswerk. De club is dankbaar voor zijn diensten. Lauer: ,,Ik merk dat ze spelers en trainers het super handig vinden. Met de trainer (John de Frel, red.) heb ik het er al over gehad om wat wedstrijdmomentjes voor hem te selecteren. Maar het kost allemaal redelijk wat tijd.” En daar heeft Lauer een punt. Sowieso is hij de zaterdag vanaf 14.00 uur op het complex. Na de wedstrijd gaat hij direct naar huis om de wedstrijd in zo’n twee uur tijd af te monteren. Of hij nog verdere wensen heeft? ,,In de toekomst ga ik misschien wat GoPro’s in doel hangen. En een scorebord in de montage die de tijd aangeeft.”

Toekomst
Maar of Lauer volgend seizoen nog met zijn camera langs de lijn staat valt nog te bezien. ,,Komend schooljaar ga ik stage lopen in Sint Willebrord bij een bedrijf dat in meercameraregistraties doet. Toch wil ik mijn ‘werkzaamheden’ bij Kapelle graag volhouden, om na mijn mbo-opleiding vervolgens direct aan de slag te gaan als cameraman.”