Raoul (19) is speler en teamleider van VV Sliedrecht 12. Hij is op zijn zesde begonnen en heeft sindsdien veel elftallen doorlopen. Toen hij naar de senioren ging, heeft hij besloten om in het vriendenteam van VV Sliedrecht 12 te gaan spelen. Dit wordt zijn tweede seizoen als speler. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Raoul licht zijn rol in het team toe. ” Ik ben de linksback van het team en zorg daarnaast dat alles buiten de
wedstrijden om wordt geregeld. Samen met een teamgenoot hou ik contact met de voetbal over allerlei zaken. Daarnaast zorg ik ervoor dat we altijd ballen, bidons en hesjes bij ons hebben en zorg ik ervoor dat de ballen zijn opgepompt. In het veld ben ik zoals eerder gezegd linksback en zorg ik ervoor dat mijn directe tegenstander de bal zo min mogelijk krijgt. Bovendien kom ik ook graag mee op om zo een impuls aan de aanval te kunnen geven.”

Raoul verteld over het ontstaan van het vriendenteam. ” Het elftal is ontstaan door een aantal vrienden die het idee hadden om een vriendenteam op te richten. Ik ben hier voor gevraagd en heb gelijk ja gezegd, omdat het mij leuk leek om met vrienden te spelen. Ook wilde ik graag door gaan met voetbal na de A-tjes en ik had nog geen team. Zo ben ik bij dit team terecht gekomen.

Raoul licht de hoogte en-dieptepunten van het team toe. ” Het dieptepunt was zonder twijfel november vorig jaar toen we laatste stonden in de competitie met weinig punten en een team dat totaal niet liep. We zaten in ons eerste seizoen met elkaar en we deden alles zonder trainer wat alles nog eens moeilijker maakte. Daarnaast was er niet echt
een uitgesproken leider waardoor er weinig eenheid was in het team. Ik heb vervolgens geprobeerd hier wat verandering in te brengen door bijvoorbeeld van te voren opstellingen te maken en de wissels eerlijk te laten verlopen. Gelukkig ging het in 2020 wel lopen en dit is ook gelijk het hoogtepunt tot nu toe. In het hele kalenderjaar 2020 hebben we nog geen wedstrijd verloren. Bovendien hebben we dit seizoen in beker en competitie op een wedstrijd na alles gewonnen en maar 1 goal tegen gekregen. We zijn dus als team door een flinke ontwikkeling gegaan en ik ben blij met hoe het nu gaat.”

Ieder vriendenteam heeft wel iets unieks om zo het plezier in het spel te vergroten en toch nog voor iedere derde helft twee helften op het veld uit te spelen. Wij vroegen aan Raoul wat zijn team uniek maakt. ” Hetgeen wat dit team uniek maakt is denk ik dat we veel verschillende spelers uit verschillende culturen en achtergronden hebben. Ondanks deze verschillen vind ik dat we wel echt een team zijn en dat iedereen het wel met elkaar kan vinden. We zijn een redelijk hechte groep en daardoor weten we wat we aan elkaar hebben binnen en buiten het veld.”

Trainingen willen nog wel eens een probleem zijn bij vriendenteams door weinig of geen opkomst doordeweeks. Raoul verteld over de trainingen. ” De trainingen zijn ten opzichte van vorig jaar al een stuk verbeterd. Vorig
jaar was het altijd de vraag of er wel getraind werd en was er vaak maar een opkomst van minder dan zes man. Dit jaar komen meer mensen opdagen en wordt er dus ook beter getraind. Helaas is de trainer die we aan het begin van het seizoen hadden gestrikt er mee gestopt. De trainingen moeten we dus zelf wat verzinnen, maar dat gaat prima.

Veel vriendenteams hebben een speler die na de wedstrijd het beste presteert in de kantine. ”Ik hou niet van opscheppen, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik en een andere teamgenoot wel de derde helft flink aanvoeren. Niet iedereen in het team drinkt, maar we pakken met een klein groepje nog wel eens een biertje na de wedstrijd. Ook heb ik wel eens aangesloten bij een ander team in de derde helft, maar dit liep minder goed af.”

Raoul verteld over leuke activiteiten met het vriendenteam naast het voetbal. Omdat we nog een jong team zijn en omdat het Corona virus vorig jaar het eind van het seizoen redelijk verpestte hebben we helaas nog weinig de kans gehad om activiteiten met het team te doen. Zodra het weer mogelijk is zijn er zeker plannen om een trainingskamp of teamuitje met het team te regelen. Om hiervan op de hoogte te blijven kun je ons altijd volgen op de Instagram pagina van het team: vvsliedrecht12.”

Foto: Richard Blom

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht