Tobi (18) begon al met voetballen toen hij vier jaar oud was. Van Zwienen is begonnen in de toenmalige F14 van VV Sliedrecht en heeft sindsdien eigenlijk elk selectie elftal van elke leeftijdscategorie gehad. Op dit moment is Tobi aanvoerder en speler van JO19-1. 

sportcentrum-dordrecht

De middenvelder verteld over dit seizoen. ” Dit huidige seizoen in JO19-1 gaat uitstekend. We hebben een goede trainer en hebben laatst drie 4e divisie teams uitgeschakeld in de beker, terwijl wij zelf een klasse lager spelen. Afgelopen zaterdag hebben we helaas onze eerste competitie wedstrijd tegen VV Drechtstreek gelijkgespeeld. Toch heb ik veel vertrouwen dat we dit seizoen hoge ogen kunnen gaan gooien.”

Tobi zijn ambitie is duidelijk. ”Mijn ambitie is om in de toekomst in het eerste elftal van VV Sliedrecht te spelen, en daar uit te groeien tot aanvoerder. Van hier uit hoop ik ooit nog een stap maken naar een club zoals Kozakken Boys of ASWH.”

Tobi vertelde ook over zijn hoogte-en dieptepunten. ”Mijn hoogtepunt was in JO13-1, we werden kampioen, wonnen de beker en ikzelf werd gescout door FC Dordrecht en de KNVB. Mijn dieptepunt was in JO17-1, ik raakte ernstig geblesseerd aan mijn enkelbanden en lag er toen ook zes maanden uit.”

De voorbeelden van Tobi zijn de grote sterren in het voetbal. ”Messi en Ronaldo. Dit komt door Messi zijn pure talent. Ik ben middenvelder en ik kan genieten van Messi zijn passjes en loopacties. Maar ook Ronaldo is een
voorbeeld van mij, hij is door extreem hard werken en trainen uitgegroeid tot een van de beste voetballers aller tijden.”

Naast het voetbal, houdt Tobi ervan om uit te gaan met vrienden. Daarnaast vind hij op z’n tijd ook leuk om te Playstationen, alleen door school heeft hij hier niet altijd tijd voor. Hij heeft vorig jaar zijn HAVO diploma gehaald en studeert nu commerciële economie aan de Hogeschool Avans in Breda. Voetbal is daardoor soms ook een uitweg voor Tobi. ”Voetbal is voor mij belangrijk, omdat ik kan genieten van de sport zelf, je kan feesten met je teamgenoten en omdat je bij voetbal even helemaal nergens aan hoeft te denken buiten het voetbal zelf.”

Wij wensen Tobi van Zwienen en VV Sliedrecht JO19-1 veel succes in de competitie.

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht