Shurnel (25) begon als kleine jongen met voetballen bij VV Sliedrecht. Hier debuteerde Francois op zijn achttiende in het eerste. Na een paar seizoenen vertrok Shurnel naar SC Botlek, dit avontuur bleef echter beperkt tot één seizoen aangezien Shurnel besloot om bij OSV Oud-Beijerland te gaan voetballen. Dit is nu nog steeds zijn club.

banner_koningsport_small_VJ

Shurnel was al erg vroeg verliefd op het spelletje. ” Ik ben op me zevende begonnen bij VV Sliedrecht. Hier maakte ik na elf jaar mijn debuut in het eerste elftal. Ik had alleen geen basisplaats dus ik zocht mijn heil ergens anders. Ik vertrok naar SC Botlek en na één goed seizoen hier, ging ik alweer naar OSV. Hier heb ik het aantal jaar goed naar me zin. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik dit seizoen zou terugkeren bij VV Sliedrecht alleen ging dit door administratieve redenen niet door. Hier baalde ik wel van alleen moest die knop snel weer om.”

Shurnel heeft een duidelijk doel met OSV. ”Voordat ik OSV verlaat, wil ik ze eerst naar de tweede klasse schoppen . Daarna zie ik wel waar ik ga voetballen, wellicht blijf ik wel bij OSV als er geen andere interessante aanbiedingen komen.”

De twee hoogtepunten in Shurnel zijn carrière vonden plaats op dezelfde dag. ”Ik pakte met onder 23 de beker en op dezelfde dag promoveerde we met het eerste van Sliedrecht naar de hoofdklasse.”

Shurnel vind dat de start van OSV veel beter had gekund. ”We zijn dit seizoen zeer matig begonnen vind ik. We hebben in de bekercompetitie één wedstrijd verloren, één wedstrijd gelijkgespeeld en één wedstrijd gewonnen Ik vind dat we er minimaal twee moesten winnen. Hopelijk gaat het zaterdag beter in de eerste competitiewedstrijd tegen SSS, gelijk een topper.”

Binnen het voetbal kijkt Shurnel vooral op tegen de Braziliaanse samba voetballers.” Robinho en Neymar zijn echt mijn voorbeelden, dit omdat ik op de zelfde positie sta en dezelfde voetbal style heb. Mooie acties maken, iemand voorbij kunnen spelen en overzicht houden.”

Wij wensen Shurnel en OSV veel succes dit seizoen!

Foto: Jaap van Dijk i.o.m. Shurnel René Jean Francois

Klik hier voor meer artikelen van OSV

Klik hier voor meer informatie over OSV