Voor Jesper Nossent is het voetballen een gewoonte geworden. Heel zijn leven voetbalt hij al bij ZVV Pelikaan en heeft er nog steeds veel plezier in. Dat is voor hem het belangrijkste en presteren komt later wel. We hebben het met de fanatiekeling over de toekomst, hoogtepunten met de club en wat hij doet in het dagelijkse leven.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Jesper Nossent is vanaf zijn derde jaar al lid van zijn mooie club ZVV Pelikaan ‘Ik was meer bezig met bloemetjes plukken dan aan het voetballen.” Naar mate hij ouder werd, werd hij steeds fanatieker “Na schooltijd en in het weekend was ik vaak op voetbalveldjes in de buurt te vinden.” Hij heeft alle hoge jeugdteams doorlopen en heeft zijn debuut al mogen maken op 16-jarige leeftijd. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als logistiek medewerker bij Marine Olie in Moerdijk. “Voornamelijk regel ik de import van containers van over heel de wereld. Zelf woon ik al heel mijn leven in Zwijndrecht, dit is op fietsafstand van ZVV Pelikaan. Ik heb een vriendin en een dochter Juul, die is nu een jaar en drie maanden oud.”

Het huidige seizoen is ook voor Jesper en zijn team helaas vroegtijdig ten einde gekomen. “Maar de wedstrijden die we speelden waren vooral erg wisselvallig. We kwamen terecht in een zeer sterke competitie, waar we het erg lastig hadden. Dat de competitie niet meer uitgespeeld wordt, is erg jammer. Hopelijk kunnen we vanaf augustus of september weer lekker het veld op.” Nossent heeft erg mooie momenten mogen meemaken bij ZVV Pelikaan. “Alle kampioenschappen in de jeugd waren heel mooi, maar het kampioensjaar met Pelikaan 2 in de Reserve Hoofdklasse was voor mij het hoogtepunt tot nu toe. We hadden een geweldige groep en speelden een heerlijk seizoen. Een jaar later kwamen we uit in een hogere competitie, erg mooi om mee te maken.” Echter was het niet altijd rooskleurig voor de fanatieke voetballer. “We hadden een heel lastig jaar en degradeerden helaas. Ik zou heel graag weer terug willen keren naar de eerste klasse.”

Voor de 25-jarige voetballer is het spelletje een gewoonte geworden. “Ook is het een uitlaatklep na een week werken, ik leef er echt naartoe. Dat het nu niet meer normaal is om op zaterdag naar de voetbal te gaan en even te blijven hangen is erg vervelend, dat mis ik enorm.” Jesper zijn favoriete voetballer is Messi. “Maar als we echt praten over een voorbeeld zou ik zeggen Thomas Müller. Die straalt altijd passie uit en speelt vrijwel nooit onvoldoende.”

Voor in de toekomst zou hij graag met ZVV Pelikaan terug willen keren naar de eerste klasse, waar het voor hem allemaal begonnen is. “Het liefst met zoveel mogelijk jongens van de club. Dat is altijd onze grootste kracht geweest. Volgend jaar met een nieuwe trainer zijn er nieuwe kansen. Ik wil graag weer een vaste basisspeler worden en belangrijk zijn met goals en assists,” het belangrijkste voor hem is plezier en de resultaten komen vanzelf.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.