KOEWACHT – Natthy Rietjens is al enkele jaren betrokken bij v.v. Koewacht als bestuurslid in zowel het hoofd- en jeugdbestuur, maar sinds juli van dit jaar heeft ze er nóg een bestuursfunctie bij. En niet zomaar eentje, maar die van voorzitter van DKS’17, het samenwerkingsverband tussen de damesafdelingen van Steen, Koewacht en FC Axel. ‘Ik ben zowat opgegroeid op het voetbalveld en dan weten ze je al snel voor van alles en nog wat te vinden natuurlijk…’

Maar toch zegt Rietjens, op Koewacht ook geen onbekende naam als het om voetbal gaat, het vooral een enorm leuke uitdaging te vinden om de rol van voorzitter bij DKS’17 te vervullen. “Ik was er als wedstrijdsecretaris ook al bij betrokken en toen de vorige voorzitter Edwin van Regenmortel aangaf ermee te stoppen, kreeg ik de vraag of ik hem niet wilde opvolgen. Daar heb ik wel even over moeten nadenken, maar heb besloten om het te doen. Het is de bedoeling om in het bestuur van alle drie de verenigen vertegenwoordiging te hebben en aangezien Erwin vanuit Koewacht erin zat, moest er wel iemand van Koewacht terug zitting nemen. Ik ben goed bekend op de club en ook de andere verenigingen ken ik voldoende mensen. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het ook goed gaat komen.”

MCZ-schakel-naar-werk

Natthy voetbalde zelf ook bij v.v. Koewacht en was er verder ook twee periodes actief als verzorgster bij het eerste elftal. Haar partner Serge is er betrokken bij de jeugd als coördinator en trainer, terwijl zoon Dario speelt in de JO18. “Het is dus bij onze echt hele dagen voetbal wat de klok slaat. En met alle bestuursfuncties erbij gaan er toch de nodige uren per week inzitten. Het afgelopen seizoen was het natuurlijk wat minder qua wedstrijdsecretariaat, maar verder hebben we achter de schermen voldoende overleg gehad om alles ook voor dit seizoen weer rond te krijgen. Want als je alle uurtjes bij elkaar gaat optellen die je met de club bezig bent, dan loopt dat toch stiekem aardig op. Maar dat vind ik niet erg, want ik doe het met heel veel plezier en toewijding.”

DKS’17 heeft komend seizoen maar liefst vijf teams die in competitie gaan. Vier damesteams én een MO17, waarvan Dames-2 en de MO17 nu nog echte ‘Axel-teams’ zijn. “We zitten nu qua uitgebreidere samenwerking nog in een overgangsfase, maar vanaf 2022-2023 moeten alle teams wel volledig een mix zijn van de drie clubs. Dat is wel hetgeen waar we naar streven. Om dat goed te kunnen realiseren en voor alle teams een goede verdeling qua aantallen hebben, dan zijn nieuwe leden nog altijd van harte welkom uiteraard. De deur staat bij ons daarvoor zeker open.”

van-acker

En ook aan sportieve ambities is er bij DKS’17 volgens Rietjens een duidelijk doel gesteld: DKS’17-1 en DKS’17-2 gaan proberen mee te strijden voor de titel in hun competities. “Maar het is vooral ons sportieve streven om alle teams een heel jaar lang in competitie te houden. De aantallen op peil te houden en de onderlinge samenwerking op alle vlakken nóg te intensiveren. Dat zijn voor mij als voorzitter, samen met het bestuur en de trainers, de grootste uitdagingen dit seizoen. Als we daar met zijn allen in slagen, dan hebben we het uitstekend gedaan.”

Voor  meer artikelen over DKS’ 17, klik hier.

Voor meer informatie over DKS’ 17, klik hier.